Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisininkai: nuo kitų metų nauji indėliai gali būti nebedraudžiami

Europos Sąjungos (ES) parlamentarų neseniai priimta vadinamoji Indėlių direktyva, kuri 2015 metais turi būti perkelta ir į Lietuvos teisę, ESvalstybėms leidžia pasirinkimą, ar drausti kredito unijų indėlius, todėl Lietuva gali nuspręsti indėlių kredito unijose nebedrausti arba tai daryti su tam tikromis išimtimis.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Indėlis

Pasak advokatų profesinės bendrijos „Tvins“ asocijuotojo partnerio Vytauto Šenavičiaus, žinant Lietuvos banko (LB) požiūrį į kredito unijas, naujų indėlių nebedraudimas visai tikėtinas, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Tuo tarpu buvęs LBvaldybos narys dabar – Lietuvos kredito unijas vienijančios Lietuvos centrinė kredito unijos vyriausiasis ekonomistas Vaidievutis Geralavičius įsitikinęs, kad teisininkai netinkamai interpretavo ir naująją Indėlių direktyvą.

„Naujoje direktyvoje kalbama, kad gali būti nedraudžiami kitose finansų įstaigose, tačiau ne kredito įstaigose, laikomi indėliai. O kredito unijos bent jau Lietuvoje priskiriamos prie kredito įstaigų, ir neturėtų kilti klausimų dėl jose laikomų indėlių draudimo“, – dienraščiui teigė V.Geralavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius