Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teisininkas Audrius Bitinas: neaišku, iš ko pensijos bus didinamos

Teisininkas Audrius Bitinas, pastaruosius trejus metus dirbęs socialinės apsaugos ir darbo viceministru, teigia, jog žadamas pensijų didinimas kelia daug klaustukų.
Audrius Bitinas
Audrius Bitinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Čia pirmiausias klausimas – iš ko tos pensijos galės būti padidintos? Iš augančios ekonomikos? Iš dirbančiųjų skaičiaus didinimo ir surinktų į „Sodrą“ mokesčių pagausėjimo? Bet ar visa tai garantuota? Ar mes tikrai žinome, kad kitąmet ir vėliau pavyks daugiau tų lėšų į „Sodrą“ surinkti, kad paskui būtų galima išleisti pensijoms ir kitoms išmokoms padidinti? Klaustukų čia kur kas daugiau nei atsakymų“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė A.Bitinas.

Jo teigimu, pirmiausiai reikia priimti aiškų ir skaidrų pensijų indeksavimo įstatymą, kuris nustatytų aiškius kriterijus, kada, kokiomis ekonominėmis, socialinėmis sąlygomis bei kiek pensijos gali būti didinamos, nes Lietuvoje tai daroma pagal politinę valią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius