Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas atmetė „AL Holdingo“ skundą dėl Konkurencijos tarybos tyrimo

Teismas galutinai atmetė knygų leidybos ir prekybos grupės „AL holdingas“ skundą dėl Konkurencijos tarybos veiksmų atliekant su pažeidimais susijusį tyrimą.
Lietuvos Respublikos konkurencijos taryba
Lietuvos Respublikos konkurencijos taryba / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) vasario 21 dieną paliko nepakeistą Vilniaus apygardos administracinio teismo 2022 metų gruodžio sprendimą. Tačiau neviešai nagrinėtos bylos teismas nekomentuoja.

„Šioje administracinėje byloje yra daug neviešos medžiagos, nuasmenintas nutarties variantas nebus skelbiamas“, – BNS pranešė teismo atstovė Neringa Lukoševičienė.

Konkurencijos taryba BNS nurodė, kad „AL Holdingas“ kreipėsi į teismą siekdamas pašalinti visą tarybos gautą elektroninio poėmio medžiagą, paimtą per patikrinimą jos atliekamame tyrime.

„Teismai nenustatė, kad Konkurencijos taryba būtų atlikusi kokius nors pažeidimus“, – BNS sakė tarybos atstovė Lina Navickaitė.

Anot jos, institucija atliekamo tyrimo plačiau komentuoti negali.

„AL Holdingo“ vadovas Paulius Dambrauskas BNS teigė, kad buvo sprendžiamas klausimas apie duomenų teisingą paėmimą.

„Mūsų vertinimu, buvo nekorektiškai paprašyta, bet teismas pasakė, kad galbūt ir nekorektiškai paimti, bet kadangi nebuvo su jais susipažinta, tai nėra ir problemos. Tai mes ir priimame teismo sprendimą“, – sakė P.Dambrauskas.

Anot jo, taryba tyrimą buvo pradėjusi prieš dvejus metus, jis buvo susijęs su įmonės „Ateities pamoka“ įsigijimu, tačiau konkretesnių detalių sakė neprisimenantis.

2022 metų gruodį skelbta, kad „Luminor“ bankas investicijų bendrovės „Žabolis ir partneriai“ valdomai įmonei „NPP investicija“ paskolino 15 mln. eurų leidyklos „Šviesa“ ir skaitmeninio mokomojo turinio verslui įsigyti.

Šiuo sandoriu „NPP investicija“ už neskelbiamą sumą iš knygų leidybos ir prekybos įmonių grupės „Alma littera“ įsigijo 100 proc. vadovėlių ir mokomosios literatūros leidyklos „Šviesa“, įmonių „Edukacinio turinio sprendimai“ ir „Mokomasis turinys“ bei 70 proc. „Ateities pamokos“ akcijų.

„Alma littera“ apie parduodamą leidyklą „Šviesa“ paskelbė 2022-ųjų sausį, tų metų rugsėjį Konkurencijos taryba pritarė, kad ją gali įsigyti „Žabolio ir partnerių“ valdoma bendrovė „Snowball.xyz“.

Leidimas sandoriui buvo suteiktas su tam tikromis sąlygomis – „Snowball.xyz“ negalėjo sieti elektroninio dienyno ir skaitmeninio mokomojo turinio pardavimų, turėjo leisti konkurentams integruoti jų produktus su bendrovės „Tavo mokykla“ valdomo e. dienyno paslauga ir „Ateities pamokos“ skaitmeninėmis mokymo priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius