-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: bendrovė „Lokys“ iš Klaipėdos uosto konkurso pašalinta teisėtai

Klaipėdos apygardos teismas pripažino, kad iš krantinės statybos konkurso restruktūrizuojama bendrovė „Lokys“ pašalinta teisėtai, trečiadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Bendrovė „Lokys“ teismui buvo apskundusi maždaug 16 mln. litų vertės Klaipėdos jūrų uosto direkcijos skelbtą konkursą dėl krantinės prie Klaipėdos konteinerių terminalo ir kranto tvirtinimo Malkų įlankoje statybos.

Birželio 21 dieną buvo atplėšti vokai su pasiūlymais dėl 143 krantinės pratęsimo ir „Lokio“ nurodyta 16,26 mln. litų kaina tarp 7 paraiškų pasirodė mažiausia, paprašytą ją pagrįsti. Tačiau bendrovė atsisakė tai daryti.

„Lokys“ prašė teismo pripažinti, kad bendrovė atitinkakvalifikacijos reikalavimus, ir įpareigoti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją įtraukti įmonę į preliminarią pasiūlymų eilę.

Kadangi Viešųjų pirkimų įstatyme apie restruktūrizuojamų įmonių veiklos apribojimus kalbama neaiškiai, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, baimindamasi rizikuoti atmesdama pasiūlymą, kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą dėl išaiškinimo, kaip elgtis.

Gautas atsakymas „Lokiui“ buvo nepalankus. Nurodyta, kad restruktūrizavimo byla – tai bandymas sumažinti ar likviduoti įmonės skolas kreditoriams už tam tikras jų nuolaidas. Atsižvelgdama į tai ji, perkančiajai organizacijai nustačius analogišką sąlygą pirkimo dokumentuose, turėtų atmesti restruktūrizuojamos įmonės pateiktą paraišką.

Tačiau„Lokys“ prašė teismo pripažinti, kad bendrovė atitinkakvalifikacijos reikalavimus, ir įpareigoti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją įtraukti įmonę į preliminarią pasiūlymų eilę.

Bendrovė „Lokys“ tikino, jog per konkursą diskriminaciją, prašė nepaisyti Viešųjų pirkimų tarnybos išaiškinimo, tačiau netiesiogiai pripažino, kad be direkcijos užsakymo bankrutuos.

Klaipėdos uosto atstovas teigė, jog dėl „Lokio“ išlikimo negali rizikuoti valstybės pinigais. Uosto advokatai stebėjosi, kaip „Lokys“, neišgalintis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją sumokėti 10 tūkst. litų už laivo stovėjimą uoste, drįso įrodinėti, kad yra pajėgus statyti krantinę.

Nors pirmoji vieta per konkursą atiteko Latvijos įmonei BMGS, veikiančiai pagal jungtinės veiklos sutartį su bendrove „Hidrostatyba“ (jų konkursinio pasiūlymo kaina – 16,31 mln. litų), šiuo metu darbų grafikus reguliuoja žiema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius