Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismas iš Zuokienės firmos priteisė tik 4400 litų už komunalines paslaugas

Tuo tarpu dar beveik 48 tūkst. litų už Muitinės departamentui priklausančių patalpų nuomą įmonei „BNA Ergo“ kol kas mokėti nereikės.
Agnė Zuokienė
Agnė Zuokienė / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas naujienų portalui 15min.lt pranešė, kad tik iš dalies patenkino Muitinės departamento (MD) prašymą priteisti iš bendrovės „BNA Ergo“ iš viso bemaž 52 tūkst. litų.

Tokį sprendimą priėmusios teisėjos Onos Gasiulytės požiūriu, drabužiais prekiaujantys verslininkai privalo padengti išlaidas už komunalines paslaugas, tačiau už patalpų nuomą jie nieko neskolingi. Motyvas – tuo laikotarpiu, už kurį muitininkai skaičiuoja įsiskolinimą, patalpų nuomos sutartis formaliai jau buvo negaliojanti.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Zuokų firmos valdoma parduotuvė veikė šiame pastate, Gedimino prospekto ir A.Jakšto gatvės kampe.
Zuokų firmos valdoma parduotuvė veikė šiame pastate, Gedimino prospekto ir A.Jakšto gatvės kampe.

Muitininkams nesuprantama, kaip galima nemokėti nuompinigių už patalpas, iš kurių nebuvo išsikraustyta, todėl svarsto galimybę skųsti Vilniaus apygardos teismo sprendimą aukštesnės instancijos teismui.

Gražiuoju nesusitarė

Kaip jau pasakojo 15min.lt, ši istorija prasidėjo, kai tuomet dar visai jaunas žurnalistas bei verslininkas Artūras Zuokas 1993 metų gruodžio 28 dieną pasirūpino išsinuomoti patalpas sostinės Gedimino prospekte, MD prie Finansų miniterijos pastate.

Bendrai prekybinei veiklai vykdyti jungtinės veiklos (konsorciumo įkūrimo) sutartį MD pasirašė su įmone „BNA market“.

Vėliau „BNA market“ įgaliojimus bei įsipareigojimus perėmė „BNA ergo“, pastarosios bendrovės generaline direktore nuo 1998-ųjų paskirta A.Zuoko žmona Agnė.

Išsinuomotose patalpose A.Zuokienės firma buvo įkūrusi brangių drabužių parduotuvę.

Pasikeitus kai kurioms įstatymų normoms sutartis tarp MD bei „BNA ergo“ tapo negalima. Susitarti gražiuoju nepavyko, tačiau sutartį nutraukė teismas.

„BNA ergo“ atstovai negalėjo išsikraustyti žaibiškai, todėl ir susidarė trijų mėnesių laikotarpis, kai verslininkai dar negrąžino patalpų, bet nebemokėjo nei nuompinigių, nei komunalinių mokesčių.

Dalį išlaidų dengs ir ieškovai

Ieškovų prašymą iš dalies patenkinęs apygardos teismas nurodo, kad MD pagrįstai reikalauja 4398, 78 lito už elektrą, vandenį, šildymą, kitas komunalines paslaugas.

Tuo tarpu muitininkų noras gauti dar 47 867, 81 lito už patalpų nuomą – nepagrįstas.

Atsakovai šioje byloje dar turės padengti 203 litų žyminio mokesčio išlaidas, o ieškovams teks sumokėti 56 litus į valstybės biudžetą – tai teismo išlaidos, susijusios su procesinių dokumentų įteikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius