Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: Kelių direkcija „Šiaulių plentui“ turi grąžinti beveik 0,2 mln. eurų skolą

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) restruktūrizuojamai statybos bendrovei „Šiaulių plentas“ turi sugrąžinti neteisėtai priskaičiuotus 194 tūkst. eurų delspinigius už vėluojant baigtą rajoninių kelių Telšių, Klaipėdos ir Kauno rajonuose rekonstrukciją, nusprendė teismas.
Tilto per Nerį atidarymas
Tilto per Nerį atidarymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas balandžio 12 dieną nuo 326,5 tūkst. iki 193,7 tūkst. eurų sumažino bendrovei grąžintiną skolą. Teismas iš dalies pakeitė Vilniaus apygardos teismo pernai gegužę priimtą sprendimą, kuriuo skola buvo sumažinta nuo 387,3 tūkst. iki 326,5 tūkst. eurų.

„Ieškovė („Šiaulių plentas“ – BNS) nustatytu terminu neįvykdė sutartinių įsipareigojimų, o darbų praleidimo terminą iš esmės lėmė pačios ieškovės veiksmai, todėl ji yra atsakinga dėl nuostolių, tačiau atsakovei (LAKD – BNS) nepateikus įrodymų apie realiai patirtus nuostolius yra pagrindas apeliantės paskaičiuotą netesybų sumą sumažinti 50 procentų iki 193,7 tūkst. eurų“, – rašoma teismo nutartyje.

Apeliacinio teismo teigimu, nustačius mokėtinų delspinigių sumą LAKD turi grąžinti įskaitytos delspinigių sumos ir teismo sprendimu nustatytos mokėtinos delspinigių sumos skirtumą – sumokėti šią sumą už atliktus rangos darbus pagal sutartį.

2019 metų rugpjūtį „Šiaulių plentas“ su direkcija pasirašė keturias bendros 13,5 mln. eurų vertės sutartis dėl keliolikos rajoninių kelių rekonstrukcijos Telšių, Klaipėdos ir Kauno rajonuose.

Bendrovė teisme teigė, jog darbai vėlavo dėl prastos komunikacijos su užsakove taip dėl pandemijos paskelbto karantino, tuo metu direkcija aiškino, jog pasirašydami sutartis kelininkai turėjo įsivertinti visas rizikas dėl galimo darbų vėlavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius