Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: Konkurencijos taryba teisėtai netyrė arenų finansavimo

Konkurencijos taryba teisėtai nepradėjo tyrimo dėl renginių arenų finansavimo Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Panevėžyje, nusprendė teismas.
„Siemens“ arena
„Siemens“ arena / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) praėjusią savaitę atmetė „Siemens“ arenos valdytojos „Universalios arenos“ skundą dėl tarybos sprendimo.

„Universali arena“ prašė tarybos pradėti tyrimą dėl Vyriausybės ir miestų tarybų sprendimų finansuoti arenų statybą ar rekonstrukciją bei nustatyti joms žemės nuomos mokestį ar kitas lengvatas.

Be to, dauguma savivaldybių arenų valdytojoms moka koncesijos mokesčius, taiko mažesnes reklaminių plotų rinkliavas.

„Kiekviena savivaldybė savarankiškai naudojasi savivaldos teise, (...) savarankiškai sprendžia ir neturi derinti su kitomis savivaldybėmis savo priimamų sprendimų, susijusių su vietos savivaldos įgyvendinimu“, – rašoma teismo nutartyje.

Jpje taip pat pabrėžiama, kad dalis skundo argumentų labiau susiję su valstybės pagalba, o Konkurencijos taryba nėra įgaliota vertinti jos teikimo pažeidimus.

„Universali arena“ aiškino, kad „Siemens“ areną Vilniuje ji statė savo lėšomis ir ją valdo. Tuo metu kituose miestuose arenos – „Žalgirio“ Kaune, „Švyturio“ Klaipėdoje, „Cido“ Panevėžyje bei Šiaulių – statytos valstybės, savivaldybių ir Europos Sąjungos lėšomis, daugumos jų operatoriai neturi mokėti savivaldybėms žemės mokesčio, tačiau ji tokį mokestį Vilniuje mokėti privalo.

Be to, dauguma savivaldybių arenų valdytojoms moka koncesijos mokesčius, taiko mažesnes reklaminių plotų rinkliavas.

Konkurencijos taryba teigė, kad „Universali arena argumentuotai nepaaiškino, kur ji įžvelgia kitų įmonių privilegijavimą ar diskriminavimą. Be to, toks tyrimas nėra jos kompetencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius