Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 05 /17:45

Teismas: Lietuvos bankas turi sumokėti K.Ramonui 35 tūkst. eurų

Lietuvos bankas (LB) turi sumokėti 34,9 tūkst. eurų kompensaciją 2011-aisiais atleistam Kredito įstaigų priežiūros departamento direktoriui Kazimierui Ramonui, nusprendė teismas.
Kazimieras Ramonas
Kazimieras Ramonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pinigai būtų skirti K.Ramono advokato išlaidoms baudžiamojoje byloje padengti.

Vilniaus apygardos teismas (VAT) kovo 4 dieną atmetė centrinio banko skundą ir paliko galioti Vilniaus miesto apylinkės teismo pernai lapkritį priimtą sprendimą – pastarasis panaikino LB valdybos sprendimą neišmokėti kompensacijos K.Ramonui.

Lietuvos bankas neatmeta galimybės šį teismo sprendimą skųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

K.Ramono teigimu, kompensacija turi būti išmokėta pagal LB įstatymą, nes jis buvo išteisintas dėl kaltinimų. Tuo metu LB tvirtino, kad kompensacija turėtų būti mokama tik tuomet, kai LB tarnautojo veikla atitinka sąžiningo bei tinkamo veikimo kriterijus, jam veikiant tarnybos interesais.

VAT pabrėžė, kad tai, jog K.Ramonas buvo atleistas iš LB departamento direktoriaus pareigų, neturi įtakos taikant ir aiškinant įstatymą dėl kompensacijos. Be to, baudžiamojoje byloje teismas skelbė, kad jis nepiktnaudžiavo tarnyba ir tinkamai atliko pareigas.

„Įvykdysime teismo sprendimą ir sumokėsime teismo priteistą sumą. Tačiau ir toliau manome, kad kompensacijos už bylinėjimo išlaidas turėtų būti mokamos tik sąžiningai pareigas atlikusiems Lietuvos banko tarnautojams“, – komentare BNS sakė LB Viešųjų ryšių skyriaus vadovas Paulius Čiulada.

„Todėl gerai išnagrinėsime teismo sprendimo motyvus ir, preliminariu vertinimu, planuojame jį skųsti kasacine tvarka“, – pridūrė jis.

Aukščiausiasis Teismas 2018-ųjų spalį išteisino K.Ramoną baudžiamojoje byloje, kurioje jis buvo kaltinamas piktnaudžiavimu ir tarnybos pareigų neatlikimu, o tai leido žlugusiam „Snoro“ bankui nuo LB nuslėpti informaciją apie turtą Šveicarijos bankuose ir savo tikrąją finansinę padėtį.

K.Ramonas iš LB atleistas 2011 metų lapkritį. Bankų priežiūrai K.Ramonas vadovavo 15 metų, o centriniame banke dirbo 19 metų. K.Ramonas teismuose bylinėjosi dėl sprendimo jį atleisti, tačiau 2013 metų liepą Aukščiausiasis Teismas nutarė, kad K.Ramonas iš pareigų atleistas teisėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius