-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismas pripažino Ūkio banką bankrutavusiu ir likviduojamu

Teismas pripažino, kad praėjusių metų vasarį žlugęs Vladimiro Romanovo kontroliuotas Ūkio bankas yra bankrutavęs ir bus likviduojamas. Tai reiškia, kad jau netrukus bus pradėta atsiskaityti su banko kreditoriais, pirmiausia banko darbuotojais, kuriems bankas liko skolingas daugiau nei 4 mln. litų
Klientai prie Ūkio banko Kaune
Klientai prie Ūkio banko Kaune / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

„Kauno apygardos teismas liepos 2 dieną pripažino, kad Ūkio bankas yra bankrutavęs ir bus likviduojamas. Įsigaliojus nutarčiai, Ūkio bankas galės vykdyti tik su veiklos nutraukimu susijusias operacijas“, – BNS pranešė teismo atstovė spaudaiGintarė Veželytė-Putnikienė.

Anot jos, teismo nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui. Tačiau manoma, kad ji neturėtų būti apskųsta, nes sprendimus dėl Ūkio banko ateities priima kreditorių komitetas, kuriame dominuoja valstybės kontroliuojamas Indėlių draudimo fondas.

Pasak Ūkio banko bankroto administratoriaus Gintaro Adomonio, įsiteisėjus teismo nutarčiai, bus pradėtas atsiskaitymas su kreditoriais, pirmiausia su banko darbuotojais, kurie priklauso pirmosios eilės kreditorių grupei.

„Pagal bankų įstatymą jau esame parengę atsiskaitymo su pirmosios eilės kreditoriais tvarką, ir įsigaliojus nutarčiai dėl banko likvidavimo, šią tvarką teiksime tvirtinti teismui“, – BNS sakė G.Adomonis.

Įsiteisėjus teismo nutarčiai, bus pradėtas atsiskaitymas su kreditoriais, pirmiausia su banko darbuotojais, kurie priklauso pirmosios eilės kreditorių grupei.

Ūkio banko kreditorių komitetas, kuriame penkios iš septynių vietų priklauso Indėlių draudimo fondui, birželio pradžioje nusprendė kreiptis į teismą, siūlydamas likviduoti banką. Teismui tai leidus, taip pat bus pradėtas jo turto pardavimas, vykdomos kitos likvidavimo procedūros.

Kauno apygardos teismas yra patvirtinęs bendrą 1,439 mlrd. litų Ūkio banko kreditorių finansinių reikalavimų sumą.

Didžiausias banko kreditorius yra Indėlių draudimo fondas – antruoju kreditorių eilėje patvirtintas 799,156 mln. litų jo reikalavimas, dar 2,03 mln. litų fondo reikalavimas patvirtintas ketvirtoje kreditorių eilėje.

Teismo patvirtinti įsipareigojimai pirmos eilės kreditoriams (darbuotojams) sudaro kiek daugiau nei 4,4 mln. litų, trečios eilės – 8,6 mln. litų, ketvirtos eilės – 530 mln. litų, šeštos eilės – 94,2 mln. litų.

V.Romanovas 2012-ųjų rugsėjo 30 dieną valdė 64,92 proc. Ūkio banko akcijų, bendrovė „First Partneriai“ – 9,47 procento. Kiti akcininkai valdė mažiau nei po 5 proc. banko akcijų.

Ūkio banko veikla buvo sustabdyta 2013 metų vasario 12 dieną. Kauno apygardos teismas bankroto bylą bankui iškėlė gegužės 2 dieną, nutartis įsiteisėjo birželio 7 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius