-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tele2“ biudžetinėms įstaigoms tieks nemokamą ryšį

„Tele2“ vykdo pažadą visuose naujuose Centrinės perkančiosios organizacijos (CPO) rengiamuose viešųjų pirkimų konkursuose ryšio Lietuvoje paslaugas siūlyti už mažiausią įmanomą – nulinį – tarifą.
Skambinant mobiliuoju užsienyje, verta pasidomėti vietinėmis kainomis.
Mobilusis ryšys / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Bendrovė kreipėsi į CPO administruojančią Centrinę projektų valdymo agentūrą ir paprašė patvirtinti naujus maksimalius judriojo ryšio įkainius, siūlomus biudžetinėms organizacijoms, rašoma pranešime spaudai. Šiuo metu CPO paslaugų kataloge jau galima matyti naujus maksimalius „Tele2“ paslaugų tarifus – jie siekia 0 ct už minutę ir trumpąją SMS žinutę visuose Lietuvos tinkluose bei Lietuvoje siunčiamų duomenų megabaitą.

„Dabar mūsų įsipareigojimas siūlyti nulinį paslaugų tarifą biudžetinėms institucijoms yra įtvirtintas teisiškai, o „Tele2“ siūlomus nulinius tarifus galima pamatyti CPO kataloge. Šiais tarifais gali naudotis visos biudžetinės organizacijos, kurios skelbs mobiliojo ryšio viešųjų pirkimų konkursus per CPO“, – sakė Petras Masiulis, Tele2“ generalinis direktorius.

Nulines kainas mobiliojo ryšio pirkimams, vykdomiems per CPO, „Tele2“ pasiūlė praėjusią savaitę, iš CPO sistemos pasitraukus kitiems judriojo ryšio tiekėjams. „Nelikus konkurencijos, neketiname pelnytis mokesčių mokėtojų sąskaita, todėl įsipareigojame visą laiką, kol „Tele2“ bus vienintelis centralizuotų pirkimų konkursų dalyvis, visuose CPO sistemoje vykstančiuose konkursuose paslaugas siūlyti už nulinį tarifą“, – nurodė P.Masiulis.

„Tele2“ vertinimu, kadangi Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis šiuo metu visų mobiliojo ryšio operatorių paslaugų kokybė yra iš esmės vienoda, kaina yra klientams svarbiausias kriterijus, o CPO vykdomi viešieji pirkimai perkančiosioms organizacijos užtikrina mažiausias mobiliojo ryšio kainas.

Tiesa, CPO yra numatytas minimalus paslaugos mokestis – 15 Lt. Taigi sudarius sutartį su „Tele2“, biudžetinės organizacijos turės jį mokėti operatoriui, nors visos paslaugos yra nemokamos. Išnaudoti šiuos 15 Lt bus galima skambinant ar rašant žinutes į užsienį (arba būnant užsienyje), kadangi šios paslaugos liko mokamos.

Be to, „Tele2“ teikia tik ryšio paslaugas, taigi sudarius sutartį organizacija negalės rinktis naujų mobiliojo ryšio telefonų.

Kaip rodo Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) atlikta analizė, įstaigos, pirkusios ryšį per CPO, už pokalbių minutę moka vidutiniškai 8 kartus mažiau (0,01 Lt už min.) nei organizacijos, paslaugas pirkusios savarankiškai (0,08 Lt už min.). VPT duomenimis, biudžetinės organizacijos, pirkdamos paslaugas ne per CPO arba neskelbdamos konkursų, vien per paskutinius metus už mobilųjį ryšį permokėjo mažiausiai 28,8 mln. Lt biudžeto lėšų.

Nors standartiniai mobiliojo ryšio pirkimai per CPO, kai laimėtoją nulemia mažiausia kaina, visiškai atitinka 90 proc. visų biudžetinių organizacijų poreikius, taip įvykdoma vos apie šimtą ryšio pirkimų per metus. Tai reiškia, kad efektyviausiu būdu naujas sutartis su operatoriais iki šiol sudarydavo vos 1–2 proc. visų organizacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius