-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tele2“ paskelbė naujus mobiliojo ryšio tarifus ES ir kitose šalyse

Švedijos telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ ketvirtadienį paskelbė naujus mobiliojo ryšio tarifus Europos Sąjungos (ES) šalyse bei Islandijoje, Lichtenšteine ir Norvegijoje.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Anot bendrovės pranešimo, „Tele2“ klientams skambutis į kitas ES šalis kainuos 1,6 lito (su PVM) už minutę, o priimti skambutį šiose šalyse kainuos 0,6 lito. Trumposios žinutės keliaujant nesikeis ir kainuos 0,44 lito, o duomenų perdavimo įkainis ES šalyse išliks 7 litai už megabaitą.

„Šiandien ir gyventojams, ir verslininkams labai svarbu mažinti išlaidas“, – pranešime sakė „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis.

„Tele2“ klientams, pasirinkusiems Latvijoje ir Estijoje veikiantį „Tele2“ tinklą, skambutis iš šių šalių į Lietuvą tinkle kainuos 1,47 lito, o perduotų duomenų megabaitas – 5 litus.

Tokie tarptinklinių pokalbių tarifai ir nustatytas mobiliojo interneto užsienyje limitas „Tele2“ klientams įsigaliojo nuo ketvirtadienio.

Tuo tarpu „Bitė Lietuvos“ tinkle kainos atitiks maksimalius ES tarifus – keliaujant skambučių kaina klientams nuo liepos 1 dienos sumažėjo iki 1,35 lito už minutę (be PVM), priimti skambutį šiose šalyse kainuoja 0,52 lito už minutę (be PVM). Trumposios žinutės keliaujant nesikeičia ir kainuoja 0,38 lito (be PVM).

Europos Sąjungos šalyse nuo liepos 1-osios įsigaliojo naujos tarptinklinio ryšio taisyklės, kurios vartotojus turėtų apsaugoti nuo itin didelių mobiliojo interneto sąskaitų. Be to, įsigaliojo ir mažesni tarptinkliniai tarifai.

Europos Komisija pranešė, jog mažinami ir maksimalūs tarptinklinio ryšio tarifai. Tokio ryšio skambučių kaina nuo liepos 1-osios sumažėjo nuo 0,43 iki 0,39 euro už minutę (nuo 1,48 iki 1,35 lito, be PVM), o už priimamą skambutį – nuo 0,19 iki 0,15 euro (nuo 0,66 iki 0,52 lito, be PVM).

Pagal naująsias taisykles nuo liepos 1 dienos automatiškai nustatoma didžiausia suma, už kurią galima siųsti ir gauti duomenis tarptinkliniu ryšiu – 50 eurų (173 litų, be PVM), nebent vartotojai bus pasirinkę kitokią – didesnę arba mažesnę – sumą.

Vartotojams išnaudojus 80 proc. maksimalios sumos, operatoriai privalo jiems atsiųsti įspėjimą, o pasiekus limitą, klientui bus sustabdyta duomenų perdavimo sesija. Ne ES šalyse apribojimas klientams negalios.

Nuo liepos 1-osios mažėja ir maksimali didmeninė vieno megabaito duomenų perdavimo kaina – nuo 1 iki 0,80 euro (nuo 3,45 iki 2,76 lito).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius