Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių vicemeras: norime sparčiau pritraukti investicijų

Paaiškėjus investicijų pritraukimo į Telšių rajoną galimybių studijos rengėjui, rajono vicemeras tikisi, kad studija padės išgryninti stipriąsias regiono puses.
Eurai (asociatyvi nuotr.)
Eurai (asociatyvi nuotr.) / 123RF.com nuotr.

Pasak Manto Servos, būsimos investicijos yra miesto ir rajono ateities klausimas.

„Esame ne Vilnius ir ne Kaunas, o regionas, vienas iš regiono centrų, bet galvodami ir planuodami ateitį norime spartesnio investicijų vystymosi. Supratome, kad tai yra ir mūsų miesto, ir rajono išlikimo bei ateities klausimas“, – BNS teigė M.Serva.

Jo teigimu, nors Telšių rajonas sulaukia investuotojų susidomėjimo, iki šiol nebuvo išgrynintos stiprios ir silpnos jo pusės bei galimos investicijų kryptys.

Pasak M.Servos, sausį patvirtintas rajono strateginis plėtros planas iki 2030 metų – iki tol remtasi 15 metų senumo dokumentu.

„Gal tas mūsų investavimo planas buvo šiek tiek padrikas. Neturėjome aiškių krypčių, neturėjome išsigryninę savo stiprybių, kur mes esame stiprūs ir kur yra mūsų privalumai“, – kalbėjo vicemeras.

„Turime profesinio rengimo centrą ir galimybę ruošti atitinkamo profilio specialistus. (...) Kai mes išsigryninsime ir sutarsime aiškiai dėl investicijų krypčių, iš karto automatiškai galime pajungti švietimo sektorių ir ruošti specialistus“, – pridūrė jis.

Vicemeras tikisi, kad galimybių studija padės identifikuoti ir ateityje pritaikyti miesto bei rajono nekilnojamąjį turtą – nenaudojamas teritorijas, sklypus, pastatus.

Vėliau galimybių studija bus pristatyta vietos verslui, o ją rengiant nuolat dalyvaus savivaldybė.

„Savivaldybės taryba yra įkūrusi Investicijų pritraukimo komisiją, ji viso to laikotarpio metu intensyviai bendraus, diskutuos, komunikuos su studijos rengėjais, kels savo klausimus, užduotis, tikslinsis“, – BNS sakė M.Serva.

Savivaldybės administracija 14,4 tūkst. vertės sutartį su konkursą laimėjusia Šiaulių įmonė „Generalis“ pasirašė vasario 4 dieną. Studija turi būti parengta per devynis mėnesius – iki lapkričio.

Studijoje turės būti nurodytos investicijų pritraukimo galimybės, pasiūlytas techniniu, finansiniu, teisiniu, aplinkosauginiu ir ekonominiu aspektais tinkamiausias plėtros variantas žemės sklypams ir pastatams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius