-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Telšiuose gyventojai pyksta mėnesį likę be karšto vandens – keičiami magistraliniai tinklai

Į 15min kreipėsi telšiškė, pasipiktinusi, kad be karšto vandens miestiečiams tenka gyventi jau antrą mėnesį. „Litesko“ filialo „Telšių šiluma“ atstovai patvirtina, kad remontai neeiliniai – keičiami magistraliniai vamzdynai, darbus netrukus tikimasi pabaigti, tuomet gyventojams teikiamų paslaugų patikimumas padidės.
Iš čiaupo lašantis vanduo
Iš čiaupo lašantis vanduo / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min skaitytoja Deimantė tikino, kad karštu vandeniu negali naudotis jau antrą mėnesį, tiesa, su pertraukomis.

„Telšiuose, žinote, kokia yra situacija, tiesiog mūsų name netiekia šilto vandens. Nuo birželio 11 d. iki liepos 3 d. buvo netiekiamas karštas vanduo. Dabar vėl, nuo liepos 15 iki 29 d. – vėl yra netiekiamas karštas vanduo. Tai jūs pagalvokite, čia yra beveik du mėnesiai, čia yra nesąmonė. Aš nežinau, vartotojų teisių pažeidimas. Kaip reikia praustis“, – pyko moteriškė.

Anot jos, daugiabutyje Rambyno g. tėra pakabintas skelbimas, kad atliekami remonto darbai ir hidrauliniai bandymai.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vandens tinklai
Sauliaus Žiūros nuotr./Vandens tinklai

„Tai ar negalėjo visko per vieną kartą sutvarkyti? Dar nėra taip buvę. Skambinau į „Telšių šilumą“, sakė, kad remontas, o koks tas remontas – net tiksliai nepaaiškino“, – teigė moteris.

Anot jos, karšto vandens neturi ir jos draugai, pažįstami, tačiau kituose miesto rajonuose karštas vanduo šiuo metu yra.

„Aš suprasčiau, jei tai truktų savaitę, bet čia jau antras mėnuo, vėl dvi savaitės. Kiek gi galima, čia žmogų iš kantrybės gali išvesti“, – neapsikentusi teigė Deimantė.

„Litesko“ filialo „Telšių šiluma“ interneto svetainėje iš tiesų nurodoma, kad Telšiuose, Rambyno g., esančiuose 5 namuose karšto vandens tiekimas buvo stabdomas birželio 11-28 dienomis, o taip pat stabdomas nuo liepos 15 d. iki rugpjūčio 2 d. Atjungimai vykdomi ir kitose gatvėse.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Geriamo vandens čiaupas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Geriamo vandens čiaupas

Telšių šiluma“: atliekamas magistralinių vamzdynų remontas

„Telšių šilumos“ technikos direktorius Ruslanas Rimkus patikino, kad remontai mieste neeiliniai.

„Telšiuose yra vykdomi didžiausi per pastaruosius 10 metų šilumos tinklų remonto darbai. Su ES lėšomis keičiamas magistralinis vamzdynas, kuris tiekia visam miestui, keičiamos visos atšakos. Ir dalinai, karts nuo karto, reikia atjungti. Kadangi reikia sukeisti senus vamzdžius su naujais, tai reikia atjunginėti sekcijomis. Tai dabar mes atjungėme, savaitę užtrunka, kol paklojame vamzdžius, tada vėl įjungiame, kad nebūtų nuolatinio atjungimo. Kitaip nėra kaip“, – aiškina R.Rimkus.

„Kalvotosios Žemaitijos“ nuotr./Telšiai
„Kalvotosios Žemaitijos“ nuotr./Telšiai

Anot jo, didžiąją dalį darbų tikimasi pabaigti jau šią savaitę, nedidelė dalis vartotojų karšto vandens neturės ir kitą savaitę.

„Po šių darbų bus užtikrintas didesnis patikimumas, nuostoliai mažės. Čia keičiami patys seniausi tinklai ir paties didžiausio diametro, kas labiausiai lemia vartotojams patikimumą. 10 metų tokie darbai nebuvo atliekami, gal dėl to gyventojams taip atrodo, kad neeiliniai sutrikimai. Pusantro kilometro keičiame“, – paaiškina R.Rimkus.

Anot jo, darbus stengiamasi atlikti kuo greičiau, rangovai dirba ir šeštadieniais, ir sekmadieniais, o gyventojai yra informuoti iškabinant skelbimus, per laikraštį, jiems atjungimų grafikas pateiktas iš anksto. Visus projekto metu suplanuotus darbus tikimasi pabaigti iki rugsėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius