-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TEO LT siekiant padidinti ryšių kabelių kanalų nuomos kainą, teismas spręs dėl ekspertizės

Integruotų telekomunikacijų bendrovei TEO LT siekiant padidinti ryšių kabelių kanalų nuomos kainą, teismas, į ginčą įsitraukus daugiau bendrovių, galbūt skirs kainos ekspertizę.
TEO LT pastatas
TEO LT pastatas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vilniaus apygardos teismas praėjusį penktadienį nusprendė į bylą įtraukti Lietuvos kabelinės televizijos asociaciją bei dar 20 bendrovių, BNS pranešė Vilniaus apygardos teismo atstovė Jolanta Krupičevičienė.

„Roventa“, Ignalinos televizija, „Viginta“, Alytaus kabelinė televizija, Marijampolės kabelinė televizija, „Funaris“, „Dokeda“ ir kitos kabelinės televizijos bendrovės trečiaisiais asmenimis į bylą įtrauktos jų pačių prašymu.

Teismas taip pat ketina spręsti, ar byloje paskirti ekspertizę dėl nuomos kainų – posėdis dėl jos skyrimo, pasak J.Krupičevičienės, numatytas sausio 7 dieną.

TEO LT siekia panaikinti Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) sprendimą, kuriuo įmonei buvo uždrausta nuo 86 iki 100 litų (be PVM) padidinti ryšių kabelių kanalų mėnesio nuomos kainą penkioms įmonėms. TEO LT dėl tokio sprendimo skaičiuoja netenkanti apie 250 tūkst. litų pajamų.

TEO LT pernai spalį padidino ryšių kabelių kanalų nuomos tarifus, tačiau šį sprendimą RRT apskundė kabelinės televizijos bendrovės „Mikrovisatos TV“, „Parabolė“, „Rygveda“, Kabeliniai ryšių tinklai ir „Balticum TV“. Šios teismo prašė į bylą įtraukti visas bendroves, su kuriomis TEO LT yra sudariusi sutartis dėl ryšio kanalų nuomos – tokių būtų daugiau nei 200, tačiau teismas nusprendė įtraukti tik to paprašiusias bendroves.

TEO LT ieškinyje Vilniaus apygardos teismui prašoma panaikinti nuomos kainas kelti draudžiantį balandžio 10 dienos RRT Ginčų sprendimo komisijos sprendimą ir RRT direktoriaus įsakymą.

TEO LT anksčiau BNS nurodė, jog nuomos kainų didinimą grindė savo audituota kaštų struktūra, tačiau RRT tuomet nusprendė, kad ji buvo netiksli.

TEO LT anksčiau buvo paprašiusi ir laikinųjų apsaugos priemonių. Galimus nuostolius per 2008–2010 metus TEO LT įvertino 248,9 tūkst. litų – tiek pajamų bendrovė skaičiavo negausianti, tačiau tokį prašymą teismas rugsėjį atmetė.

TEO LT akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius