-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Terminuotų indėlių palūkanos ūgtelėjo – kodėl ir ar ilgam?

Lietuvos kredito įstaigose terminuotų indėlių palūkanos po truputį auga nuo metų pradžios. Pernai vasarį už 1–2 metų indėlį vidutiniškai prikapsėdavo vos 0,19 proc. palūkanų, šiemet – 0,45 proc. Nors bendrai rinkoje šis pokytis neatrodo didelis, atskirose kredito unijose palūkanos šiemet paaugo iki 2,3 proc. Unijų vadovai atskleidžia, kad tai lėmė įvairios priežastys – tiek geopolitinės priežastys, išgąsdinusios indėlininkus, tiek ir lėšų poreikis, nes dėl kainų šuolio daugiau skolintis prireikė ūkininkams.
Taupymas
Taupymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pastaraisiais metais iš terminuotų indėlių, kaip patrauklios investavimo priemonės, teliko prisiminimas. Nuo 2020 metų spalio, terminuotų indėlių palūkanos Lietuvoje nuolat traukėsi ir nesiekė net 1 proc.

Štai dar 2020 m. rugsėjį už 2 metų terminuotą indėlį gyventojas galėjo gauti 1,16 proc. palūkanų, o už 1–2 metų – 0,48 proc., o jau spalį palūkanų dydis atitinkamai siekė tik 0,71 proc. ir 0,24 proc., rodo Lietuvos banko duomenys.

Visgi šiais metais indėlių palūkanų kreivė pajudėjo į viršų, o kai kuriose kredito unijose jau viršijo ir 2 proc. Kas tai lėmė ir ar ši tendencija išsilaikys?

Atsispyrė nuo dugno

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius