-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Thermo Fisher Scientific” atidarė Molekulinės biologijos mokslų kompetencijų centrą

Didžiausia pasaulyje kompanija, siūlanti produktus ir paslaugas mokslui, „Thermo Fisher Scientific“ Vilniuje atidarė Molekulinės biologijos mokslų kompetencijų centrą. Statybos užtruko vos 13 mėnesių, į naują centrą investuota 41 mln. Lt.
Atidarymo akimirka
„Thermo Fisher Scientific” atidarė Molekulinės biologijos mokslų kompetencijų centrą / Luko Balandžio nuotr.

„Thermo Fisher Scientific“ vyriausiasis viceprezidentas Alanas Malusas, kad bendrovė ketina plėstis ir toliau.

„Galimybės iš tikrųjų yra labai didelės. Ir mes remiamės tuo pagrindu, kurį turėjome, kuris buvo sukurtas kartu su „Fermentu“. Dabar į tai ir orientuojamės  – mokslinius tyrimus ir plėtrą. Žiūrime, ko reikia mūsų klientams, kokie yra jų poreikiai ir turime tikrai daug skirtingų technologijų, kuriomis remiamės ir naudojamės.  Galime gaminti klientams reikalingus instrumentus ir priemones. Mes tikimės plėstis, augtis, žiūrime į Europą“, – sakė A.Malusas.

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius sakė, kad „Thermo Fisher Scientific“ yra svarbi Lietuvai – kuria gerai apmokamas darbo vietas.

„Čia gaminami produktai, kurie yra paklausūs visame pasaulyje. Dėl to Lietuva yra tyrimų prasme labai aukštai visame pasaulyje. Noriu priminti, kad „Thermo Fisher Scientific“, ateidamas į Lietuvą ir įsigydamas „Fermentą“, padarė didžiausią privatų sandorį per 20 nepriklausomybės metų. Tokie tyrimai kartu yra labai gera industrija, sukurianti daug pridėtinės vertės ir gerai apmokamas darbo vietas“, – kalbėjo premjeras.

Nuo 2010 metų, kai „Thermo Fisher“ įsigijo „Fermentas International“, darbuotojų skaičius Lietuvoje išaugo nuo 360 iki 420. „Thermo Fisher Scientific“ mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centre dirba 88 darbuotojai. Planuojama, kad 2013 metais čia jau dirbs per 100 darbuotojų.

„Thermo Fisher Scientific“ Vilniaus padalinyje kuriamos inovatycios technologijos, skirtos polimerazės grandinine reakcija (PGR) paremtiems tyrimams, nukleorūgščių mėginių paruošinmui, baltymų gryninimui ir antikūnais paremtiems diagnostikos tyrimams.

Bendrovė kuria įrankius, pavyzdžiui, reikalingus darbui su DNR (Dezoksiribonukleino rūgštis) ir RNR (Ribonukleino rūgštis).

Dr. Šarūnas Zigmantas žurnalistams aiškino, kad naujas centras kuria įrankius, kuriais naudojasi mokslininkai, tyrinėdami DNR ir RNR. Paprastai DNR tyrimams būtina ne tik išskirti DNR iš ląstelės, tačiau ją ir padauginti. Mokslininkai Lietuvoje ir kuria tam reikalingus įrankius.

„Thermo Fisher“ įsigijo „Fermentą“ 2010 metų liepą už 260 mln. JAV dolerių. 2011-2012 metais į naują pastatą kompanija investavo 13,07 mln. JAV dolerių. Naujo centro plotas siekia 10 tūkst. kvadratinio metrų, viso Vilniaus padalinio – per 14,5 tūkst. kvadratinių metrų.

Vilniaus padalinys esą leidžia įmonei žengti į tokias rinkas kaip diagnostikai ir kitoms taikomosios rinkoms (maisto ir pan.) skirtų produktų gamybą; cheminės sintezės technologijų gamybą ir pan.

„Thermo Fisher Scientific“ yra didžiausia pasaulio bendrovė, siūlanti produktus ir paslaugas mokslui. Įmonėje dirba apie 39 tūkst. darbuotojų, metinės pajamas – 12 mlrd. JAV dolerių. Bendrovės klientai – farmacijos ir biotechnologijos įmonės, ligoninių ir klinikų diagnostikos laboratorijos, universitetai, mokslo institutai ir valstybinės agentūros, aplinkos procesų ir kontrolės institucijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius