Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiesiamas dujotiekis kirto Šešuvį ir sparčiai artėja prie Tauragės

Sparčiai vykstantys dujotiekio tiesimo darbai artinasi Tauragės miesto link. Vamzdynas jau kirto vos keletą kilometrų nuo Baltrušaičių tekančią Šešuvies upę. Dujotiekio atkarpos Jurbarkas-Tauragė statybos darbai turėtų būti baigti iki šių metų pabaigos.
Magistralinis dujotiekis, kirtęs Šešuvį, artėja prie Tauragės.
Magistralinis dujotiekis, kirtęs Šešuvį, artėja prie Tauragės. / Tomo Raulinavičiaus/„Tauragės žinios“ nuotr.

Likusią magistralinio dujotiekio dalį Tauragė-Klaipėda ketinama nutiesti 2013 metais.

AB „Lietuvos dujos“ teigimu, 400 mm diametro geltonieji dujų vamzdžiai jau klojami. Pirmiausiai teritorijoje pašalinamas augalinis sluoksnis, suguldomi vamzdžiai, kurie sutvirtinami pusiau automatiniu ir rankiniu būdu, izoliuojamos suvirinimo siūlės. Tuomet lygiagrečiai kasama tranšėja ir joje klojamas suvirintas vamzdynas.

Pastarąją savaitę galinga technika buvo gręžiamas „kelias“ per Šešuvies upę. Kad sunkiasvorės mašinos galėtų atvykti, UAB „Kuršasta“ darbuotojai iki upės išklojo kelią. Šią savaitę planuojama kelią išardyti, jo vietoje bus klojamas magistralinis dujotiekis.

Balandį į Tauragę atvykęs „Lietuvos dujų“ generalinis direktorius Viktoras Valentukevičius susitikime su politikais ir verslininkais teigė, kad 5,5 kilometro nuo Tauragės miesto nusitęsiantis vamzdynas suteiks galimybę prie jo prisijungti galimiems dujų vartotojams. Čia ketinama pastatyti skirstomąjį tinklą, kuris galėtų gamtinėmis dujomis aprūpinti ne tik stambiąsias pramonės bendroves, bet ir šilumos ūkį, individualius tauragiškių gyvenamuosius kvartalus.

Dujotiekio dalies nuo Jurbarko iki Klaipėdos tiesimo darbų bendra vertė sudaro apie 168,5 mln. Lt. „Lietuvos dujos“ pasirašė sutartį su Ūkio ministerija ir Lietuvos verslo paramos agentūra dėl 77,1 mln. Lt paramos šiam projektui vykdyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius