Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokijo olimpinių žaidynių organizatoriai sumažino renginio sąmatą 280 mln. JAV dolerių

Dėl koronaviruso pandemijos nukeltų Tokijo olimpinių žaidynių sąmata bus sumažinta 280 mln. JAV dolerių, trečiadienį pranešė organizatoriai, ketinantys apkarpyti išlaidas visiems žaidynių aspektams – nuo išlaidų personalui iki išlaidų fejerverkams.
Lietuvos tautinis olimpinis komitetas
Olimpiniai žiedai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Visgi galutinė renginio kaina, kuri iki pandemijos buvo 1,3 trln. jenų (12 mlrd. JAV dolerių), lieka neaiški, nes dar nepaskelbtos papildomos išlaidos, susidariusios dėl būtinybės atidėti renginį.

„Tokyo 2020“ mano, kad organizatorių darbas padės sukurti būsimų pasaulinių renginių, įskaitant būsimas žaidynes, modelį besivystant naujiems įpročiams mūsų šiandienoje“, – sakoma organizatorių pranešime, paskelbtame po sąmatos pristatymo Tarptautinio olimpinio komiteto vykdomajai valdybai.

Pasak organizatorių, iki metų pabaigos jie parengs atnaujintą biudžetą, įtraukdami papildomas išlaidas, susijusias su renginio nukėlimu vėlesnei datai bei kovai su koronavirusu skirtas priemones.

Tokyo 2020“ mano, kad organizatorių darbas padės sukurti būsimų pasaulinių renginių, įskaitant būsimas žaidynes, modelį besivystant naujiems įpročiams mūsų šiandienoje.

Rugsėjo pabaigoje buvo pristatyti mažesnės apimties renginio planai, numatant mažiau nemokamų bilietų, atsisakant sportininkų sutikimo ceremonijų ir taupant išlaidas reklaminiams plakatams, talismanams ir fejerverkams.

Sportus lydinčių delegacijų narių skaičius bus sumažintas 10–15 proc., o priedai taip pat sumažės, pranešė organizatoriai ir olimpiados pareigūnai.

2020 metais numatyta žaidynių data buvo atidėta šių metų pradžioje, kai prasidėjo koronaviruso pandemija. Dabar numatoma žaidynių atidarymą surengti 2021 metų liepos 23 dieną.

Daugeliui šalių susidūrus su antrosiomis ar trečiosiomis kornavirusinės infekcijos bangomis, kilo abejonių, ar renginį galima surengti, tačiau organizatoriai ir olimpiniai pareigūnai tikina, kad renginį įmanoma saugiai surengti.

Jei žaidynės apskritai bus surengtos, jų galutinė forma išlieka neaiški, kaip ir klausimas, ar bus leidžiami žiūrovai, įskaitant atvykusius iš užsienio.

Visgi organizatoriai aiškiai pasakė, kad šįkart renginys bus gerokai kuklesnis, nei įprasta.

„Ar gyvendami COVID-19 pasaulyje tebesame pasaulyje, kuriame vis dar dera rengti prašmatnius renginius, kuriuos anksčiau laikėme įprastais? Mes pasiekėme lūžio tašką šiuo klausimu“, – kalbėjo „Tokyo 2020“ generalinis direktorius Toshiro Muto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius