Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 14 /2011 11 15

Nuo kitų metų brangs „Vinita“ paslaugos

Bendrovė „Vinita“ klientus informavo, kad nuo kitų metų pradžios brangs jų teikiamos kabelinės ir skaitmeninės TV retransliavimo paslaugos.
Televizija
Televizija / 123rf nuotr.

Analoginė kabelinė TV brangs trečdaliu – už ją 18 Lt per mėnesį mokėję klientai nuo sausio turės mokėti jau 24,5 Lt. O iki šiol 24 Lt kainavusi skaitmeninė TV kitąmet kainuos jau 26,5 Lt (bazinis programų paketas).

Laiške klientams aiškinama, kad kainos didinamos siekiant išlaikyti teikiamos paslaugos kokybę ir išsaugoti populiariausių programų skaičių. Kainos didės tik neterminuotas sutartis pasirašiusiems klientams.

Tiems, kas yra pasirašę terminuotą sutartį, abonentinis mokestis keisis tik pasibaigus sutarties terminui.

Anksčiau šįmet jau pabrango televizijos „Gala“ (TEO LT), „VDNET“, „Cgates“ paslaugos.

Papildyta lapkričio 15 d.: „Kainas teko padidinti pirmiausia dėl to, jog siekiame išlaikyti analoginio bazinio programų paketo tinklelį ir žiūrovų pamėgtus užsienio kanalus. Pavyzdžiui, tokie populiarūs televizijos kanalai kaip „Discovery“ bei „Eurosport“ paskutinio kainų peržiūrėjimo metu retransliavimo įkainius didina 1,5 ar net 2 kartus. Nors siekiame išlaikyti žemiausias paslaugų kainas rinkoje, tačiau tuo pat metu privalome užtikrinti paslaugų kokybę – kanalų pasirinkimas vienas iš svarbių jos elementų“, – sako INIT įmonių grupės pardavimų ir rinkodaros vadovė Olga J.Belova. Anot jos, net ir po šių kainodaros pokyčių INIT grupės kabelinių televizijų paslaugų kainos išlieka vienos mažiausių rinkoje.

O.J.Belovos teigimu, kainodaros pokyčiai buvo neišvengiami dar ir todėl, kad INIT siekia užtikrinti techninę analoginių transliacijų kokybę, kuri būtų artima standartinės skaitmeninės raiškos kokybei. Tam būtina investuoti į tinklų modernizavimą.

Analoginės televizijos paslaugų kainos padidėjimas taip pat sumažins buvusį neproporcingai didelį atotrūkį tarp skaitmeninės ir analoginės TV paslaugų:

„2012 m. įvyks perėjimas nuo antžeminės analoginės TV prie antžeminės skaitmeninės TV. Ir nors šis pasikeitimas visiškai nepalies kabelinių tinklų abonentų, šiemet vis daugiau vartotojų renkasi daugiau galimybių teikiančią skaitmeninės TV paslaugą. Iki šiol abonentams Vilniuje analoginės ir skaitmeninės televizijos paslaugų kainos ženkliai skyrėsi. Iš to buvo galima susidaryti klaidingą įspūdį, kad analoginės TV paslaugų savikaina kur kas mažesnė nei skaitmeninės. Paliekame vartotojams teisę spręsti, kurią  transliacijos technologiją rinktis, tačiau dirbtinai maža kaina skatinti analoginės TV plėtrą nematome prasmės“, – sakė INIT įmonių grupės atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius