-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiadienį laukiamas Baracko Obamos 2014 m. biudžeto pristatymas – tarp žiovulio ir politinės tuštumos

Trečiadienį laukiamas Baracko Obamos 2014 m. biudžeto pristatymas – tarp žiovulio ir politinės tuštumosTrečiadienį JAV prezidentas Barackas Obama ketina pristatyti 2014 m. šalies biudžeto išlaidų planą. Jis bus pristatytas 65 dienomis vėliau ir keletu trilijonų dolerių mažesnis nei nori Respublikonai.
Barackas Obama
Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau svarbesnis dalykas kalbant apie JAV biudžetą gali būti šalį apimsiantis politinis neveiksnumas ir žiovulys, kuris kils gali kilti neužsitikrinus paramos iš Respublikonų, rašo „Washington Post“.

Baltųjų rūmų administracijos pareigūnai sako, kad jų planas siūlo kelią į kompromisą, kuris leistų išvengti drastiško išlaidų mažinimo. Tačiau Prezidento Baracko Obamos siūlymas yra labai panašus į tą, kurį Respublikonai atmetė maždaug prieš mėnesį per „fiskalinio skardžio“ derybas.

Šiame siūlyme nėra atsižvelgta į daugelį Respublikonų pastabų, tačiau dabartinis variantas bent jau leidžia B. Obamai sakyti, kad dabar jo plane yra sumažintos išlaidos socialinei apsaugai ir sveikatos priežiūrai, kaip to norėjo Respublikonai.

Ankstesnių Respublikonų siūlymų autoriai Senato mažumos lyderis Mitchas McConellis tvirtina, kad jie nėra interesuoti dėl jokių tolesnių kalbų su Baltaisiais rūmais.

„Džiaugiuosi, kad prezidentas ieško bendro sutarimo ir susitinka su kitais Senato nariais, tačiau atrodo, kad viskas visada atsiremia tik į didesnius mokesčius. Ir mes su tuo sutikti negalime“, – trečiadienį sakė vienas iš daugelio senatorių Orrinas G. Hatchas.

Senato lyderiai tikisi didžiąją dalį pavasario praleisti aptardami griežtesnes ginklų laikymo taisykles ir kalbėdami apie naujus emigracijos standartus – du teisės aktus, kuriems, atrodo, pavyko gauti Respublikonų paramą.

Pasak Baltųjų rūmų administracijos, JAV prezidentas šiuos iššūkius yra suinteresuotas išspręsti tiek pat, kiek ir biudžeto problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius