Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trišalė taryba tarsis dėl minimalios algos didinimo kitąmet

Trišalė taryba penktadienį svarstys klausimą dėl minimalios algos (MMA) didinimo nuo 2024 metų sausio.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Finansų ministerija Trišalei tarybai siūlo MMA didinti 10 proc. (84 eurais) iki 924 eurų, tačiau, anot jos, toks siūlymas nėra galutinis. Lietuvos bankas skaičiuoja, kad MMA galėtų augti 13,4 proc., arba 113 eurų iki 953 eurų.

Pasak tarybai pirmininkaujančio socialinės apsaugos ir darbo viceministro Vytauto Šilinsko, posėdyje bus pristatyta Vyriausybės pozicija dėl MMA. Jis neatskleidė, ar Finansų ministerijos ir visos Vyriausybės pozicijos sutampa.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas Ričardas Sartatavičius BNS anksčiau teigė, kad Lietuvos banko pasiūlymas yra pernelyg optimistinis, o Finansų ministerijos siūlymą jis vertino palankiau.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė BNS anksčiau sakė reikalavimus pateiksianti penktadienio posėdyje, o šiuo metu yra apsispręsta dėl vieno – kad MMA būtų ne mažesnė kaip 700 eurų „į rankas“.

Šiuo metu MMA atskaičius mokesčius siekia 633 eurus, o iki mokesčių – 840 eurų.

Trišalė taryba yra sutarusi, kad MMA ir VDU santykis neturi būti mažesnis kaip 45 proc. ir didesnis kaip 50 proc., bei turi atitikti ketvirtadalio didžiausią santykį tarp VDU ir MMA turinčių ES valstybių paskutinių trejų metų vidurkį.

Naują MMA šiemet siekiama patvirtinti anksčiau, kad iš anksto būtų pradėtas ir biudžeto rengimas bei anksčiau nei įprastai visiems rinkos dalyviams būtų daugiau aiškumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius