Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trumpas ir jo draudimai dalį užsieniečių atgraso nuo atostogų JAV

Donaldas Trumpas ir jo kelionių draudimai dalį užsieniečių atgraso nuo atostogų Jungtinėse Valstijose, tačiau lankytojų srauto sumažėjimas taip pat yra susijęs su JAV doleriu ir gali būti trumpalaikis, sako ekspertai.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas
JAV prezidentas Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors galutinių duomenų dar nėra, sausio pabaigoje įsigaliojęs pirmasis respublikonų prezidento kelionių draudimas sukrėtė pasaulio turizmo sektorių.

Be turistų iš septynių musulmoniškų šalių, kurioms iš pradžių buvo skirtas draudimas, ši priemonė padarė kur kas platesnį poveikį.

Interneto kelionių operatorės „Kayak“ duomenimis, kitą dieną po draudimo paskelbimo skrydžių iš Europos į JAV paieškų skaičius sumažėjo 23 procentais.

O turizmo sektoriaus analizės įmonės „ForwardKeys“ skaičiavimai parodė, kad per savaitę po apribojimų įsigaliojimo visame pasaulyje užsakytų lėktuvo bilietų į JAV skaičius sumažėjo 6,5 procento.

„Cheapflights“ atliktos apklausos duomenimis, 29 proc. britų vasario viduryje pareiškė, jog dabar, kai JAV prezidento pareigas eina D.Trumpas, jie yra mažiau linkę lankytis Jungtinėse Valstijose.

Visgi, nors JAV prezidentas pirmadienį pasirašė persvarstytą kelionių draudimą, kuris įsigalios kovo 16 dieną, perspektyvos nėra visiškai prastos.

Nors vasaros kelionių į JAV Didžiojoje Britanijoje kol kas įsigyta mažiau negu pernai, Didžiosios Britanijos kelionės agentų asociacijos (ABTA) atstovas spaudai pažymi, kad „taip yra visada, kai svaro kursas smunka JAV dolerio atžvilgiu“.

„Gali būti, kad Donaldo Trumpo pergalė (JAV prezidento) rinkimuose kai kuriuos klientus paskatino pakeisto savo kelionės planus, tačiau reikia atminti, kad jis Jungtinėje Karalystėje turi ne tik priešininkų, bet ir rėmėjų“, – pareiškė jis.

Tuo tarpu Prancūzijos kelionių asociacijos „Voyageurs du Monde“ vadovas Jeanas Francois Rialas teigia, kad valiutos kursai nėra vienintelė pokyčių priežastis.

„Dėl Trumpo esame linkę keliauti į Meksiką arba Kanadą, – pareiškė jis. – Mes ir toliau kiekvieną savaitę girdime tai iš kai kurių savo klientų.“

Niujorkas prognozuoja turistų srauto sumažėjimą

Ironiška, bet prastas JAV prezidento įvaizdis gali būti naudingas Meksikai, kurią D.Trumpas taip dažnai užsipuola: „Cheapflights“ duomenys rodo, kad keliautojai vis dažniau ieško skrydžių į Meksiką.

Tuo tarpu JAV kelionių asociacija pripažino, kad pirmasis D.Trumpo draudimas „gerokai atvėsino“ tarptautinių kelionių į JAV paklausą.

O oficiali Niujorko miesto rinkodaros, turizmo ir partnerystės organizacija „NYC & Company“ prognozuoja, kad „dėl neseniai patvirtinto kelionių draudimo ir susijusių pareiškimų“ 2017 metais Niujorke apsilankys 300 tūkst. mažiau užsienio turistų.

Jeigu ši prognozė pasitvirtins, šis sumažėjimas bus pirmasis nuo 2008 metų, kuomet pasaulyje prasidėjo finansų krizė.

Tuo tarpu rinkos tyrimų įmonė „Euromonitor“ prognozuoja, kad bendras užsienio turistų srauto JAV sumažėjimas nebus itin reikšmingas.

Prancūzijos „Travel & Co“ direktorė Carole Ange mano, kad turistai vėl pradės aktyviau keliauti į JAV, kai „ponas D.Trumpas šiek tiek apsiramins“.

O Monrealio kelionių agentūros „Beltour“ administratorius Hamza Belhajalis net įžvelgia priežasčių džiaugtis dėl „D.Trumpo efekto“.

Anot jo, imama vis labiau domėtis kelionėmis į Niujorką ir Vašingtoną, nes atsiranda norinčiųjų „nuvažiuoti ir pamatyti, kas vyksta“ D.Trumpo Amerikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius