-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys mėnesiai po plastikinių maišelių apmokestinimo: prekybos centrai skaičiuoja, kiek sumažėjo jų vartojimas

Šią savaitę sueina trys mėnesiai, kai įsigaliojo Seimo sprendimas riboti galimybę visose prekybos vietose nemokamai dalinti labai lengvus vienkartinius plastikinius maišelius, rašoma „Lidl“ pranešime spaudai.
Plastikinis maišelis
Plastikinis maišelis / 123RF.com nuotr.

Prekybos tinklo „Lidl“ atstovai pastebi, kad pereinamasis laikotarpis buvo sklandus – pirkėjai ėmė gerokai dažniau rinktis tvaresnes alternatyvas prekėms susidėti. Lietuvos „Lidl“ parduotuvėse nuo liepos 1 dienos vienkartinių maišelių sunaudojimas sumažėjo maždaug 50 proc.

„Lidl“ pastebi, kad vienkartinių plastikinių maišelių sunaudojimas nuo liepos mėnesio visą laiką nuosekliai mažėjo ir jeigu tokios tendencijos išsilaikys toliau, iki metų galo maišelių sunaudojimas turėtų sumažėti dar perpus.

„Mūsų darbuotojų patarimai, aktyvi prekybos tinklo komunikacija ir patrauklios alternatyvos leido visiems sklandžiai prisitaikyti prie naujovių. O šiuo metu plastikinių maišelių naudojimo sumažėjimas yra panašus kaip ir kitose „Lidl“ šalyse, kuriose analogiški teisės aktai buvo priimti anksčiau“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Antanas Bubnelis.

Siekdamas pirkėjus supažindinti su tvaresnėmis alternatyvomis, prekybos tinklas „Lidl“ daugkartinius maišelius, skirtus vaisiams, daržovėms ar biriems produktams siūlo įsigyti perpus pigiau – už 0,49 euro už dviejų maišelių pakuotę.

„Lidl“ yra pirmasis ir kol kas vienintelis iš didžiųjų Lietuvos prekybos tinklų dar 2020 metais atsisakęs vienkartinių plastikinių pirkinių maišelių. Vietoj jų prekybos tinklas pasiūlė klientams rinktis tvaresnes alternatyvas – popierinius arba daugkartinius maišelius. Šis sprendimas padeda plastiko kiekį kasmet sumažinti daugiau kaip 90 tonų.

Mažindamas plastiko vartojimą, „Lidl“ vadovaujasi ir įmonių grupės „REset Plastic“ strategija, kuria siekiama iki 2025 metų pabaigos „Lidl“ privačių prekių ženklų pakuotėse plastiko kiekį sumažinti 20 proc., taip pat jose naudoti vidutiniškai bent 25 proc. perdirbto plastiko. Taip pat siekiama nuo 2025 metų pabaigos naudoti tik perdirbamas plastikines pakuotes.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 70 „Lidl“ parduotuvių 26 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius