-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistai į Rusiją viliojami žemomis kainomis, o bauginami girtų rusų įniršiu

Per pastaruosius 14 mėnesių Rusijoje pasikeitė daug kas – šalis okupavo Krymą, pradėjo karą Rytų Ukrainoje, o atsakydami į tai Vakarai Kremliui įvedė ekonomines sankcijas, kurios skaudžiai smogė Maskvai. Kaip rašo dienraštis „The New York Times“, Rusijos turizmo sektorius taip pat skaudžiai nukentėjo nuo bendro šalies ūkio nuosmukio ir įvestų sankcijų. Vien tik nuo 2014 m. pradžios turistų srautas į Rusiją sumažėjo 35 proc.
Sankt Peterburgas
Sankt Peterburgas / Amos Chapple nuotr.

Turistai ir toliau teikia pirmenybę kelionėms į du didžiausius Rusijos miestus – Maskvą ir Sankt Peterburgą. Vieninteliai Rusijos regionai, į kuriuos savo piliečiams nerekomenduoja vykti Vakarų šalys, yra šalies sritys prie sienos su Ukraina ir Šiaurės Kaukazas.

„The New York Times“ pabrėžia, kad Rusijoje turistai privalo išlikti budrūs ir vengti diskusijų apie politiką su neblaiviais asmenimis.

Vis dėlto, būtina pažymėti, kad įvairių Rusijos lankytinų vietų saugumo lygis yra nukritęs, lyginant su prieš kelerius metus buvusia situacija.

„The New York Times“ pabrėžia, kad Rusijoje turistai privalo išlikti budrūs ir vengti diskusijų apie politiką su neblaiviais asmenimis.

Nemaža dalis rusų Vakarus kaltina dėl iškilusių ekonominių problemų ir susiklosčiusios situacijos Ukrainoje.

Vis dėlto, nepaisant tam tikrų niuansų, turistams iš Vakarų šalių šiuo metu išvyka į Rusiją finansiškai apsimoka. Dėl euro ir JAV dolerio atžvilgiu nukritusio rublio kurso, kainos Rusijos restoranuose, baruose, teatruose, viešbučiuose ir muziejuose vakariečiams dabar gali pasirodyti juokingai mažos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius