-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistui iš Vakarų poilsis Baltarusijoje gali pasirodyti labai egzotiškas

Norint įdomiai praleisti savo atostogas, nebūtina jų planuoti populiariausiuose ir brangiausiuose pasaulio kurortuose. Nemažai egzotiškų įspūdžių galima parsivežti ir iš turistiniame žemėlapyje pirmuoju numeriu nepažymėtų šalių. Tuo neabejoja pirmą kartą savo šalies turistinį potencialą tarptautinėje parodoje „ADVENTUR 2014“ pristatanti Baltarusija.
Turistui iš Vakarų poilsis Baltarusijoje gali pasirodyti labai egzotiškas
Turistui iš Vakarų poilsis Baltarusijoje gali pasirodyti labai egzotiškas / LITEXPO nuotr.

Baltarusijoje yra keletas UNESCO Pasaulio paveldo objektų – tai Belovežo giria, Myro pilis ir Nesvyžio pilis, kadaise priklausiusi Radviloms.  Kartu su Minku, Lyda, Gardinu, Naugarduku – tai vieni lankomiausių objektų šioje šalyje. Būtinai patartina apsilankyti Belovežo girioje. Tai seniausias miškas Europoje (jam jau 600 metų), kuriame, kaip teigiama, gyvena didžiausia pasaulyje stumbrų kaimenė.

Baltarusiai, be istorinių vietovių ir kultūrinių objektų, taip pat didžiuojasi, kad buvo viena iš pirmųjų tautų Europoje, turėjusi spausdintą Bibliją nacionaline kalba (1517 m.). 

Pristatydami lankomiausias turistines vietas, baltarusiai taip  pat paminėjo pirmąją Lietuvos sostinę Krėvą, Alšėnų miestelį ir kt. 

Egzotiškų įspūdžių mėgėjams patiks „Stalino linija“ – vienas naujausių Baltarusijos turistinių objektų, esantis 20 kilometrų nuo Minsko. Tai savotiškas paminklas II Pasauliniam karui, karo technikai ir kitiems kariniams įrengimams. Čia turistams organizuojama „Viena diena armijoje“, kurios metu galima pasivažinėti iš II Pasaulinio karo išlikusiais tankais, pasimokyti šaudyti tų laikų šaunamaisiais ginklais ir pernakvoti kareivinėse. 

Baltarusiai turistams taip pat siūlo pakeliauti po 20 Voložino rajono sodybų, pasisvečiuoti pas baltarusių liaudies instrumentų meistrą, apsilankyti pas bitininką, medžio drožėją, baltarusiškų lėlių kūrėją ir kt. 

Ypač daug dėmesio Baltarusijos stende šiemet skiriama gegužės 9-25 d. Minske vyksiančiam pasaulio ledo ritulio čempionatui. Ta proga nuo balandžio 25 d. iki gegužės 31 d. čempionato dalyviams ir visiems užsienio turistams, vykstantiems tomis dienomis į Baltarusiją, galios bevizis režimas.  

Paroda „ADVENTUR“, kurią organizuoja turizmo verslo specialistai – Valstybinis turizmo departamentas prie LR ūkio ministerijos, Lietuvos turizmo asociacija, LR turizmo rūmai ir parodų bei konferencijų organizatorius LITEXPO, vyksta sausio 24-26 dienomis. Parodoje dalyvauja 150 dalyvių iš Lietuvos ir 15 užsienio šalių: Baltarusijos, Čekijos, Slovakijos, Estijos, Indonezijos, Irano, Italijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Kinijos, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Tailando, Tuniso. 3-oji LITEXPO salė skirta Lietuvos turizmui ir vadinasi „Pažink Lietuvą“, 5-oji salė skirta išvykstamajam turizmui ir vadinasi „Atrask pasaulį“, 4-oje salėje „Poilsiauk aktyviai“ parodos lankytojų laukia įvairūs laisvalaikio leidimo sprendimai bei pasiūlymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius