Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turizmo sektoriui Europoje reikia įkvėpimo

Tam, kad Europa ir toliau išliktų turistų labiausiai lankomu žemynu, reikia atskleisti naujas jos vietas, nes gerai žinomi objektai jau nieko nebestebina. Tokią nuomonę žurnalistams dėstė Anya Niewierra, Turizmo valdybos Pietų Limburge, Nyderlanduose, generalinė direktorė.
Europos turizmo traukos vietovės – Italija
Italija / Renginio organizatorų nuotr.

„Manau, kad Europa yra didelis kontinentas ir jame dar labai daug grožio yra paslėpta, bet dar nežinoma“, – Briuselyje sakė A.Niewierra.

Ji teigė mananti, kad reikia skatinti mažų, patrauklių Europos vietovių atstovų bendradarbiavimą tam, kad turistams galėtų būti pasiūlytos kompleksinės paslaugos, kelionės ne į vieną, bet į kelis mažiau žinomus žemyno kampelius.

„Europoje labai daug tokių, kurie turi panašių idėjų. Gal mes turėtume, tarkime, sukurti komitetą, kuriame dalyvautų žurnalistai, apgyvendinimo verslo atstovai ir kiti profesionalai, kurie galėtų parinkti vietoves, gal net turistai galėtų patarti, kokios vietos susilaukia nepelnytai mažai dėmesio“, – svarstė A.Niewierra.

A.Niewierra vadovauja Europoje sukurtai iniciatyvai EDEN („European destination of exellence“ – liet. „Patraukliausios Europos turizmo vietovės“). Šio projekto tikslas būtent ir yra surasti ir pristatyti unikalius, bet mažai žinomus Europos kampelius. 15min.lt jau rašė, kad šiemet pristatyta buvo net 21 vietovė, tarp jų atsidūrė ir Rokiškio dvaras – buvusi grafų Tyzenhauzų rezidencija.

„Kai kurios šalys EDEN investuoja labai daug ir vietinė valdžia kai kur labiau aktyvi. Kai kurios šalys investuoja mažiau. Pavyzdžiui, mano šalis, Olandija, nedalyvavo net iki 2009 m. ir šis projektas ten yra žinomas mažiau“, – sakė A.Newierra, pridurdama, kad tiki, jog projektas padeda ne tik turistams surasti naujų įdomių vietovių, bet ir kuria naujas darbo vietas, gaivina įvairių vietovių turizmą.

EDEN projektas vykdomas jau penkerius metus, jame dalyvauja 26 Europos valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius