Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turizmo skatinimo agentūrai „Keliauk Lietuvoje“ vadovaus Olga Gončarova

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos paskelbtą konkursą viešosios įstaigos „Keliauk Lietuvoje“ direktoriaus pareigoms laimėjo iki šiol laikinai įstaigai vadovavusi Olga Gončarova, kuri nurungė kitus 19 kandidatų, rašoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime spaudai.
O.Gončarova
O.Gončarova / Asmeninio archyvo nuotr.

„Džiaugiuosi, kad į konkursą pavyko pritraukti daug stiprių ir įdomių pretendentų. Komisija įvertino, kad stipriausiai pasirodė patyrusi turizmo rinkodaros specialistė, ilgus metus dirbusi įstaigoje ir čia sėkmingai auginusi kompetencijas. Per ilgą laiką O. Gončarova sukaupė daugybę šioms pareigoms reikalingų žinių ir įgūdžių, todėl jos pasiūlyta Lietuvos turizmo plėtros vizija buvo įvertinta geriausiai“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

„Tikiu, kad nuoseklus ir nuoširdus „Keliauk Lietuvoje“ komandos darbas ir toliau skatins tiek atvykstamąjį, tiek vietinį turizmą. Sieksime auginti atvykstamojo turizmo srautą, o vietinio turizmo entuziastams padėsime atrasti Lietuvos unikalumą ir grožį.

Siekiant stiprinti turizmo ekosistemą ir jos dalyvių kompetencijas, būtinas dialogas ir glaudus tarpusavio bendradarbiavimas, todėl būsime atviri tęsdami darbus su turizmo ekosistemos dalyviais ne tik rinkodaros, bet ir skaitmeninimo, atvirų duomenų klausimais. Dėkoju už pasitikėjimą ir galimybę prisidėti prie pokyčių, tikiu, kad su strateginiais partneriais kartu identifikuojamos problemos ir jų sprendimo būdai skatins turizmo sektoriaus augimą”, – sako O.Gončarova.

O.Gončarova Vilniaus Gedimino technikos universitete yra įgijusi vadybos ir verslo administravimo krypties magistro laipsnį, sukaupusi daugiau nei 16 metų darbo turizmo sektoriuje patirtį. Ji savo karjerą dar 2006 metais pradėjo tuometiniame Valstybiniame turizmo departamente prie Ūkio ministerijos, kuriame dirbo vyriausiąja specialiste. Vėliau ėjo poskyrio vedėjo pareigas, o pastaraisiais metais – Turizmo rinkų skyriaus vadovo pareigas ir laikinai atliko VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ direktoriaus funkcijas.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldi nacionalinė Lietuvos turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ yra atsakinga už šalies turizmo rinkodarą tiek užsienyje, tiek Lietuvoje. Siekdama kelti Lietuvos turizmo rinkos konkurencingumą ir kurti pridėtinę vertę šalies ekonomikai, VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ glaudžiai bendradarbiauja su turizmo verslu, organizacijomis ir asociacijomis.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, Lietuvos apgyvendinimo įstaigose 2022 m. pirmąjį pusmetį apgyvendinta 1,58 mln. turistų, tai 2,5 karto daugiau nei per tą patį 2021 m. laikotarpį. Turistų iš užsienio apgyvendinta 456 tūkst., arba 4 kartus daugiau, šalies gyventojų – 1,12 mln., arba 2,2 karto daugiau nei pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius