Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija pripažįsta – Rusijos sankcijos gali turėti neigiamą įtaką ūkiui

Prasidėjęs ekonominis karas tarp Turkijos ir Rusijos Ankarai blogiausiu atveju gali kainuoti net 9 mlrd. dolerių, teigia buvęs šalies finansų ministras Mehmetas Simsekas, praneša news.yahoo.com.
9 dalykai, ką reikia išbandyti Stambule
Stambulas / Asmeninės nuotr.
Temos: 2 Turkija Rusija

Maskva jau įvedė aibę ekonominių sankcijų Turkijai po to, kai lapkričio 24 d. buvo numuštas į Turkijos teritoriją įskridęs Rusijos naikintuvas. Tai sukėlė didžiausią dvišalę įtampą tarp abiejų šalių nuo pat Šaltojo karo laikų.

„Jeigu išsipildys blogiausias scenarijus ir bus nepalaikomi jokie santykiai su Rusija, tuomet galime kalbėti apie devynių milijardų dolerių (8,3 mlrd. Eur) nuostolį“, – sakė M.Simsekas.

Dėl dabartinės įtampos Turkijos BVP gali netekti nuo 0,3 iki 0,4 proc. BVP.

Rusija šiuo metu uždraudusi kai kurių turkiškų produktų įvežimą, taip pat įvedusi draudimą kelionėms į šią rusų poilsiautojų pamėgtą šalį.

Be mažesnių turistų srautų, sankcijos kirs ir statybų sektoriui. Turkų bendrovės iki šiol buvo gana aktyvios Rusijos nekilnojamojo turto (NT) rinkos žaidėjos.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas šeštadienį paskelbė, kad Turkija ieškos alternatyvų Rusijos energijos šaltiniams ir teigė, jog jo šalis dėl Kremliaus sankcijų tikrai nežlugs.

„Galima surasti kitus tiekėjus“, – kalbėdamas apie alternatyvas iš Rusijos gaunamoms naftai ir gamtinėms dujoms tikino R.T.Erdoganas.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius