-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija skiria JAV nuteistą bankininką vadovauti Stambulo akcijų biržai

Turkija dėl sankcijų pažeidimo Jungtinėse Valstijose nuteistą bankininką skyrė naujuoju Stambulo akcijų biržos vadovu, pranešė šalies finansų ministras.
Mehmetas Hakanas Atilla
Mehmetas Hakanas Atilla / „Scanpix“/AP nuotr.

Buvęs banko „Halkbank“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Mehmetas Hakanas Atilla į šį postą buvo paskirtas praėjus beveik savaitei po to, kai JAV federaliniai prokurorai pareiškė baudžiamuosius kaltinimus šiam Turkijos valstybiniam bankui.

„Halkbank“ kaltinamas dalyvavęs milijardų JAV dolerių vertės schemoje, kuri buvo sukurta siekiant išvengti Iranui paskelbtų ekonominių sankcijų.

2018 metų sausį Niujorko teismas pripažino M.H.Atilla kaltu sudarius sąmokslą padėti Teheranui išvengti Vašingtono sankcijų pajamoms iš iraniečių naftos pardavimo.

2019 metų liepą jis buvo paleistas iš kalėjimo.

„Po to, kai buvo neteisingai nuteistas, Hakanas Atilla sugrįžo pas savo šeimą ir į savo šalį ir jo poilsio laikotarpis jau pasibaigė“, – pareiškė finansų ministras ir prezidento Recepo Tayyipo Erdogano žentas Beratas Albayrakas.

„Jis pradės dirbti ir taps naujuoju Stambulo akcijų biržos generaliniu direktoriumi. Linkiu jam ir akcijų biržai didelės sėkmės“, – pridūrė ministras.

Pasak stebėtojų, sprendimas skirti M.H.Atilla į tokį svarbų postą, regis, buvo priimtas kaip iššūkis Jungtinėms Valstijoms tuo metu, kai įtampa Ankaros ir Vašingtono santykiuose yra ypač padidėjusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius