Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkmėnijos gyventojams – daugiau jokių nemokamų dujų, vandens ir elektros

Turkmėnijos prezidentas Gurbanguly Berdymuchamedovas antradienį pasirašė įsaką, kuriuo gyventojai įpareigojami mokėti už dujas, elektrą ir vandenį, kurių tiekimas iki šiol buvo nemokamas.
Auksinė statula Turkmėnijos prezidentui
Auksinė statula Turkmėnijos prezidentui / „Scanpix“/AP nuotr.

Iki šiol kiekvienam gyventojam per mėnesį buvo leidžiama nemokamai sunaudoti 35 kilovatvalandes elektros, 50 kubinių metrų dujų ir 250 litrų vandens per dieną.

„Pasirašau įsaką, kuriuo nurodoma mokėti už dujas, vandenį, elektrą, komunalines, transporto ir ryšių paslaugas, – pranešė prezidentas. – Su vyriausybe aptarėme naujų tarifų įvedimą ir jie bus įvesti laipsniškai.“

G. Berdymuchamedovo pirmtakas Saparmuratas Nijazovas vandens, elektros ir dujų tiekimą Turkmėnijoje padarė nemokamą 1993 metais, kai energijos išteklių turtinga šalis tapo nepriklausoma nuo Tarybų Sąjungos.

Vidurio Azijos šalis turi ketvirtus pagal didį pasaulį gamtinių dujų išteklius ir didžiąją dalį jų parduoda Kinijai. Tačiau nuo 2014 metų smukusios energijos kainos bei Rusijos sprendimas nutraukti turkmėniškų dujų pirkimą įstūmė šalį į sudėtingą situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius