Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF: blogiausia dar ateityje

Pirmadienį Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominique'as Strauss-Kahnas pareiškė, kad sudėtingoje padėtyje atsidūrusi pasaulio ekonomika dar nepatyrė to, kas blogiausia.
Tarptautinio valiutos fondo pastatas
Tarptautinio valiutos fondo pastatas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Oficialiais duomenimis, 16 euro zonos šalių per pirmąjį šių metų ketvirtį darbo neteko rekordinis skaičius žmonių – 1,22 mln. Ir nors analitikai tvirtina, kad ekonomikos atsigavimas netoli, pasak jų, nedarbo lygis augs dar daug mėnesių, praneša „Reuters“.

Pabrėždamas trapią pasaulio ekonomikos padėtį, ekonomistas sakė, jog Kinijos ekonomika greitai neatsigaus. O Pietų Korėjos finansų ministras pranešė, kad šalies ekonomika vis dar smunka, nors kritimo tempas yra kiek sulėtėjęs.

Tuo tarpu savaitgalį Italijoje susitikę G-8 finansų ministrai sakė, kad jų šalių ekonomikos yra geriausioje padėtyje nuo JAV banko „Lehman Brothers“ bankroto.

„G-8 padėtis yra tokia, kad matomi pirmieji atsigavimo daigeliai. Nepaisydami to, mes privalome būti atidūs“, – sakė D.Strauss-Kahnas. Pasak jo, tai kas, liko mums už nugarų, dar nebuvo blogiausia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius