Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF: Lietuvos ekonomika kitąmet augs sparčiau dėl politinio stabilumo

Lietuvos ekonomika geba atsispirti Rusijos prekybos sankcijoms, o kitąmet turėtų augti sparčiau, jeigu kitąmet augs pasaulinis ūkis ir nepablogės geopolitinė situacija, teigia Tarptautinio valiutos fondo misijos Lietuvoje vadovas Christophas Klingenas, trečiadienį rašo "Verslo žinios".
Pakilimas
Pakilimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Bendras įspūdis toks, kad ekonomika geba atsispirti sudėtingai išorinei aplinkai. Tai dar kartą parodo, kad Lietuvos ekonomika yra lanksti, jūsų žmonės -išradingi, o šalis – konkurencinga. Ta aplinka šiandien yra sudėtinga siaurąja prasme dėl Rusijos sankcijų, o plačiąja prasme – dėl lėtesnės prekybos partnerių plėtros. Labiausiai tikėtinas scenarijus, kad šalies ekonomika kitąmet augs šiek tiek sparčiau, numatant, kad paspartės pasaulinio ūkio plėtra ir kad geopolitinė įtampa ne padidės, o pamažu atslūgs per ateinančius metus“, – interviu “Verslo žinioms sakė TVF misijos vadovas.

Fondas prognozuoja, kad kitąmet šalies BVP augs 3,1 proc. Tačiau, pasak Ch.Klingeno, nesitikima, kad visi nuo Rusijos nukentėję sektoriai persiorientuos: „Nesitikime, kad visoms maisto, transporto bendrovėms pavyks perorientuoti savo prekes ir paslaugas į kitas rinkas, bet didelė jų dalis, manau, bus perorientuota“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius