Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF ramina Europą

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pareiškė, kad Europa veikiausiai išvengs didesnės rizikos, kylančios dėl pasaulio finansų krizės. Anot fondo, didelių problemų bus išvengta dėl gerai koordinuotų Europos Sąjungos (ES) krizės valdymo veiksmų.
TVF Europos vadovas A.Leipoldas regiono atžvilgiu nusiteikęs optimistiškai.
TVF Europos vadovas A.Leipoldas regiono atžvilgiu nusiteikęs optimistiškai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nors globalinė krizė, be abejo, stipriai atsilieps ekonomikai, blogiausio išvengsime – ES vadovai krizės suvaldymo veiksmų ėmėsi laiku ir ryžtingai“, – teigė TVF Europos vadovas Alessandro Leipoldas.

Vis dėlto jis paragino Europos valstybes toliau tęsti „drąsius ir ryžtingus žingsnius ir neapleisti savo įsipareigojimų“, ypač pabrėždamas biudžetų balansavimo svarbą. Pasak jo, didžiausioje rizikos grupėje yra atsidūrusios Rytų Europos šalys.

„Besivystančios Europos rinkos jau jaučia krizės padarinius. Rytų Europos vyriausybėms reikės greitai reaguoti į bet kokius ekonomikos svyravimus. Ypatingai svarbu tikslingas rezervų naudojimas ir stipri fiskalinė politika“, – pabrėžė A.Leipoldas.

Jis taip pat paminėjo, jog TVF „yra pasirengęs padėti“.

Tačiau Lietuvos finansų analitikai įspėja, kad šiuo klausimu TVF turi omenyje bankų padėtį. „Kalbant apie pačią ekonomiką, eurozona veikiausiai augs net lėčiau nei JAV. Rusijoje padėtis taip pat nepalanki, tad Rytų Europos, o taip pat ir Lietuvos, eksportui tai itin atsilieps“, – „15min“ komentavo SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda.

Jo teigimu, dabar visos viltys krypsta į naująją šalies Vyriausybę ir jos sprendimus.

„TVF pagalba, manau, daugiau moralinė. Tikrai tikiuosi, jog nesulauksime tokių blogų laikų, kad tektų kreiptis į TVF“, – pridūrė G.Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius