-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF remia Lietuvos apsisprendimą prisijungti prie euro zonos

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su Lietuvoje viešinčia Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadove Christine Lagarde. Pokalbio metu aptartas TVF ir Lietuvos bendradarbiavimas, pristatyti Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai prioritetai, kalbėta apie Lietuvos ketinimus įsivesti eurą ir esamą situaciją euro zonoje.
Christine Lagarde
Christine Lagarde / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pristatydamas Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus finansų srityje, premjeras pažymėjo, jog svarbiausia ir toliau stiprinti Europos finansinį stabilumą bei konkurencingumą.

„Mes vis dar gyvename laikotarpiu, kai būtina konsoliduoti ekonomikos ir finansų stabilumą euro zonoje ir visoje ES. Skirsime dėmesį tolesniam Bankų sąjungos kūrimui, tai padės finansų institucijoms sukurti tvirtesnį pagrindą. Taip pat daug dėmesio skirsime naujai ES finansinei perspektyvai įgyvendinti.  Jau esame paruošę darbo programą ES Ekonomikos ir finansų reikalų tarybai (ECOFIN). Mūsų pirmininkavimo laikotarpiu numatyti keturi Tarybos posėdžiai ir neformalus posėdis Vilniuje rugsėjo 13-14 dienomis“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

TVF vadovė Ch. Lagarde domėjosi Lietuvos ketinimais įsivesti eurą ir teigė, kad nepaisant laikinų sunkumų euro zonoje, TVF remia tokį mūsų šalies apsisprendimą. Premjero A. Butkevičiaus teigimu, eurą turinčios valstybės įrodė, jog gali imtis reformų ir kovoti su iškilusiomis problemomis.

„Mūsų tikslas – laikytis fiskalinės drausmės ir prisijungti prie euro zonos su visomis atsakomybėmis ir galimybėmis. Jau paruoštas euro įvedimo planas, aukščiausi valstybės pareigūnai koordinuoja pasirengimą šiam žingsniui“, – sakė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius