Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF rengia veiksmų planus Graikijos įsipareigojimų nevykdymo atveju

Tarptautinis valiutos fondas (TVF), bendradarbiaudamas su Pietryčių Europos nacionalinėmis institucijomis, rengia veiksmų planus Graikijai neįvykdžius įsipareigojimų.
Graikijos vėliava virš šalies parlamento pastato Atėnuose
Graikijos vėliava virš šalies parlamento pastato Atėnuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Graikijos bankai kai kurių kaimyninių šalių finansų sistemose atlieka svarbų vaidmenį. Pavyzdžiui, Bulgarijoje „National Bank of Greece“, „Alpha Bank“, „Piraeus Bank“ ir „Eurobank Ergasias“ patronuojamosios įmonės valdo maždaug 22 proc. bankų sektoriaus turto.

Maždaug tokią pat bankų sektoriaus turto dalį Graikijos bankai valdo Makedonijoje. Graikijos bankai taip pat veikia Rumunijoje, Albanijoje ir Serbijoje.

Graikijos bankai taip pat veikia Rumunijoje, Albanijoje ir Serbijoje.

„Kalbamės su visomis šiomis šalimis. Kalbamės su jomis apie jų turimus nenumatytų atvejų planus, apie priemones, kurių jos gali imtis“ – pareiškė TVF Europos departamento direktoriaus pavaduotojas Jorgas Decressinas. 

TVF nacionalinių priežiūros institucijų paprašė užtikrinti, kad Graikijos bankų patronuojamosios įmonės turėtų pakankamai turto, kurį galėtų iškeisti į šių Pietryčių Europos šalių centrinių bankų skubų finansavimą, jeigu patronuojančiųjų institucijų finansavimas būtų staiga nutrauktas. Taip pat paprašyta pasirūpinti, kad indėlių draudimo fonduose būtų pakankamai lėšų, pareiškė TVF atstovas.

Graikijos ir jos tarptautinių kreditorių derybos sunkiai skinasi kelią, nors Graikijos pareigūnai yra ne kartą įspėję, jog vyriausybė netrukus gali likti be lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius