Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF: Ukrainai svarbu išlaikyti centrinio banko nepriklausomybę ir pasvertą pinigų politiką

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Kristalina Georgieva pokalbyje su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu paragino išlaikyti Ukrainos nacionalinio banko nepriklausomybę.
Ukrainos vėliava
Ukrainos vėliava / 123RF.com nuotr.

„Ukrainos nacionalinio banko reforma ir jos rezultatai per pastaruosius penkerius metus yra visiškos sėkmės istorija Ukrainai. Nepriklausomas centrinis bankas padeda makroekonominiam stabilumui, palaiko investuotojų pasitikėjimą ir saugo finansų sistemą“, – sakoma K.Georgievos pranešime, paskelbtame po pokalbiu su prezidentu.

K.Georgieva pažymėjo, kad nacionalinio banko politika prisidėjo prie Ukrainos ekonomikos stabilizavimo.

„Ukrainai svarbu išlaikyti centrinio banko nepriklausomybę. To reikalaujama ir įgyvendinant dabartinę TVF remiamą programą. Raginu prezidentą V.Zelenskį laikytis pasvertos pinigų ir finansų politikos – tai yra raktas į aktyvesnes investicijas ir integracinį augimą“, – teigė TVF vadovė.

Pokalbio metu Ukrainos prezidentas ir TVF vadovė kalbėjosi apie bendradarbiavimo tęsimą.

V.Zelenskis taip pat pranešė, kad iki savaitės pabaigos jis pasiūlys parlamentui „nepriklausomo technokrato“ kandidatūrą į Ukrainos nacionalinio banko vadovo postą.

Anksčiau buvo pranešta, kad centrinio banko vadovas Jakovas Smolijus pareiškė jaučiąs politinį spaudimą centriniam bankui ir įteikė prašymą dėl atsistatydinimo, kurį liepos 2 dieną priėmė prezidentas V.Zelenskis, o liepos 3 dieną – Aukščiausioji Rada.

Birželio 9 dieną TVF patvirtino naują Ukrainai skirtą rezervinę 18 mėnesių trukmės maždaug 5 mlrd. JAV dolerių programą, iš kurios nedelsiant buvo skirta pirmoji 2,1 mlrd. JAV dolerių dolerių finansavimo dalis.

Naujosios programos tikslas – padėti Ukrainai išspręsti COVID-19 pandemijos sukeltas problemas palaikant mokėjimų balansą ir biudžetą.

TVF programa taip pat yra susijusi su kitu tarptautiniu Ukrainos finansavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius