Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF Ukrainos finansavimo poreikius 2023-aisiais vertina 3–4 mlrd. JAV dolerių per mėnesį

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vertinimu, Ukrainos finansavimo poreikiai 2023 metais sieks 3–4 mlrd. JAV dolerių per mėnesį, pareiškė TVF vadovė Kristalina Georgijeva.
Kristalina Georgijeva
Kristalina Georgijeva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai atsispindi faktą, kad biudžeto deficitas išliks labai didelis. Be to, prieš pradedant esminį atstatymą, prireiks išteklių pagrindinėms socialinėms paslaugoms, svarbiausios infrastruktūros remontui ir energijos importui. Visi turėtume suprasti, kad Ukrainos socialinėms ir infrastruktūros reikmėms šalies finansavimo poreikiai gali būti ir didesni“, – sakė ji.

K.Georgijeva pabrėžė, jog šiemet Ukrainai skirta 35 mlrd. JAV dolerių vertės tarptautinių grantų ir paskolų. TVF skaičiavimais, remiantis dabartinėmis prognozėmis ir prielaidomis, ši suma atitiks Ukrainos išorinio finansavimo poreikius 2022-aisiais.

TVF vadovė priminė, kad praėjusį penktadienį Fondas patvirtino 1,3 mlrd. dolerių išmoką Ukrainai ir šie pinigai jau pervesti. Kartu su šiomis lėšomis bendra skubių TVF išmokų Ukrainai suma šiais metais siekia 2,7 mlrd. dolerių.

„Per pastarąjį pokalbį su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu jis paprašė TVF suformuoti forumą – Ukrainos ekonomikos forumą, per kurį būtų keičiamasi informacija ir aiškinamasi dėl šalies finansavimo poreikių. Bendradarbiausime su Ukrainos valdžios institucijomis, kad toks forumas būtų suformuotas“, – sakė K.Georgijeva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius