-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tymo turgeliui ieškoma naujo šeimininko – Vilniaus savivaldybė paskelbė operatoriaus konkursą

Vilniaus savivaldybė paskelbė konkursą, kurio tikslas – rasti administratorių Tymo kvartale veikiančiam turgeliui. Čia jau ne vienerius metus ūkininkai pardavinėja savo užaugintus ar pagamintus maisto produktus. Savivaldybė tvirtina norinti geriau sutvarkyti šią vietą, tačiau iki šiol prekyba besirūpinančios viešosios įstaigos atstovai nustebę – apie permainas jie sužinojo tik iš gandų, nes su jais apie tai niekas nesikalbėjo.
Tymo kvartalo turgavietė
Tymo kvartalo turgavietė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Pagal Vilniaus savivaldybės paskelbto konkurso nuostatus, norima atrinkti operatorių, kuris organizuos prekybą Tymo kvartale, Maironio ir Aukštaičių gatvių sankirtoje. Šiuo metu čia įrengtos 58 prekybos vietos su mediniais prekystaliais ir stoginėmis. Prekyba gali būti vykdoma ir šalia esančioje aikštelėje. 

Kaip 15min.lt informavo Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistas Andrejus Žukovskis, iki šiol turgelis tokio administratoriaus neturėjo, prekybos organizavimu užsiėmė pati savivaldybė, leidimus išduodavo Senamiesčio seniūnija.

Buvo labai grubiai ir nesmagiai pasielgta su mumis. Jeigu kas nors ateitų, kalbėtųsi, tai ieškotume sprendimų bendrai, kaip transformuoti tą turgelį, galbūt pereiti į kitą lygį, – sakė E.Januškevičiūtė.

Iki šiol nuo pat Tymo turgelio įsteigimo prekybos organizavimu, ūkinius reikalus tvarkė viešoji įstaiga „Bendruomenių santykių konsultantai“. Ji organizuodavo turgelio valymą, šiukšlių išvežimą, smulkius remonto darbus, tualeto pastatymą, bendraudavo su seniūnija dėl leidimų. Tačiau oficialiai ši įstaiga nebuvo turgavietės administratorė, tad neseniai išgirdo neturinti teisės nieko daryti.

„Prieš mėnesį atėjo iš savivaldybės toks nurodymas, kad nieko daryti negalime. Savivaldybė viską perėmė pati ir buvo kalba, kad skelbs konkursą operatoriui atrinkti, bet iki galo nebuvo pasakyta, kaip viskas bus. Turgelis veikė, ūkininkai patys kreipėsi į savivaldybę“, – apie pastaruju metu susidariusią situaciją pasakojo VšĮ „Bendruomenių santykių konsultantai“ direktorė Eglė Januškevičiūtė.

Apie tai, kad konkursas jau paskelbtas, E.Januškevičiūtė teigė nežinojusi – savivaldybė jų apie savo planus neinformavo. „Jeigu išrinks operatorių, matyt, ten kažką organizuos. Buvo labai grubiai ir nesmagiai pasielgta su mumis. Jeigu kas nors ateitų, kalbėtųsi, tai ieškotume sprendimų bendrai, kaip transformuoti tą turgelį, galbūt pereiti į kitą lygį“, – sakė E.Januškevičiūtė.

VšĮ „Bendruomenių santykių konsultantai“ vadovė pripažįsta, kad jų darbas ir buvo panašus į tą, kokį dirba administratoriai, tačiau nebuvo niekaip įteisintas. Ar savivaldybės paskelbtame dalyvaus, įstaigos atstovė sakė apsispręsianti tik susipažinusi su konkurso sąlygomis.

Konkurso pagrindinis vertinimo kriterijus – didžiausias siūlomas mokėti paramos socialinės infrastruktūros plėtrai dydis metams, kuris mokamas į Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Finansų departamento sąskaitą kiekvienais metais, – rašoma konkurso nuostatuose.

Tymo turgelyje paprastai prekiaudavo apie 50 ūkininkų. Esą vasarą, rudenį jų būna daugiau, žiemą – kiek mažiau.

Vilniaus savivaldybės paskelbto konkurso sąlygose teigiama, kad laimėtojas gaus teisę organizuoti prekybą Tymo kvartale įrengtose 58 medinių prekystalių prekybos vietose su stoginėmis ir šalia esančioje aikštelėje.

„Konkurso pagrindinis vertinimo kriterijus – didžiausias siūlomas mokėti paramos socialinės infrastruktūros plėtrai dydis metams, kuris mokamas į Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Finansų departamento sąskaitą kiekvienais metais, o pavedimo kopija pristatoma į Verslo licencijavimo ir leidimų skyrių“, – apie tai, ko reikalaujama iš dalyvių, rašoma konkurso nuostatuose.

Laimėtojas privalės organizuoti prekybą tradiciniais gaminiais – nemasinės gamybos amatininkų dirbiniais, tautinio paveldo produktais, tautodailės ir dailiųjų amatų gaminiais, ūkininkų ir sodininkų gėrybėmis (vaisiais, daržovėmis, sodinukais ir kt.), maisto produktais. Taip pat – vykdyti kontrolę, ar visi prekybininkai turi leidimus savo veiklai, sukurti interneto svetainę, rūpintis viešąja tvarka, tvarkyti teritoriją.

Per pirmuosius metus taip pat bus reikalaujama investuoti 50 tūkst. Lt, už kuriuos būtų remontuojamos ir atnaujinamos medinės konstrukcijos. 

„Konkurso laimėtojas iš Tymo kvartalo prekiautojų gali imti papildomą mokestį už teikiamas paslaugas“, – nurodoma nuostatuose. Konkurso laimėtojas teisę organizuoti prekybą Tymo kvartale turės trejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius