Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: dalis dirbančiųjų nežino, kad kaupia antroje pensijų pakopoje

Beveik pusė lietuvių mano, kad nekaupia antroje pensijų pakopoje, rodo tyrimas. Jį užsakiusios turto valdymo bendrovės „INVL Asset Management“ teigimu, dalis dirbančiųjų tikriausiai nežino, kad dalis jų lėšų tenka antros pakopos pensijų fondams.
Senjoras pataria vyrui
Senjoras pataria vyrui / 123RF.com nuotr.

Tyrimo duomenimis, 56 proc. apklaustųjų nurodė kaupiantys antros pakopos pensijų fonde, 42 proc. – nekaupiantys, 2 proc. sakė to nežinantys.

„Sudėtinga situacija, nes jeigu pažiūrėsime oficialią statistiką, tai kaupiančiųjų antros pakopos pensijų fonde yra 1,3 mln. žmonių ir tiek pat yra ir dirbančiųjų. Tai didžioji dirbančiųjų dalis kaupia antroje pakopoje, tačiau patys apie tai nežino“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė „INVL Asset Management“ pensijų fondų ir mažmeninių pardavimų padalinio vadovė Dalia Kolmatsui.

„Nepaisant visos reformos, kuri buvo praėjusiais metais, vistiek informuotumo trūksta. (...) Žinančių, kad kaupia antroje pakopoje, turėtų būti daugiau nei 90 procentų“, – pridūrė ji.

Anot tyrimo, kaupiantys antroje pakopoje dažniau nurodė 26-55 metų respondentai, aukščiausio išsimokslinimo, didesnių pajamų grupės atstovai ir miestų gyventojai.

Daugiau kaip pusė (58 proc.). apklaustųjų mano, kad norint gauti pensijos išmoką siekiančią 80 proc. iki tol buvusių pajamų, nepakanka kaupti „Sodroje“ ir antros pakopos pensijų fonde. Dešimtadalis mano, kad tokio kaupimo pakaktų.

Ketvirtadalis (24 proc.) apklaustųjų teigia, kad jei kaups „Sodroje“ ir antros pakopos pensijų fonde, jų pensija sieks 30-40 proc. dabartinių pajamų, 16 proc. – 40-50 proc., 22 proc. – 50-60 procentų.

„Spinter tyrimai“ pernai gruodį atliktoje apklausoje dalyvavo 1003 respondentai nuo 18 iki 75 metų iš visos Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius