Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: Jungtinėje Karalystėje skurdas didėja nepaisant žemo nedarbo lygio

Nepaisant žemiausio nedarbo lygio per 45 metus, Didžiojoje Britanijoje darbuotojai gyvena vis skurdžiau, penktadienį pareiškė įtakinga socialines problemas tirianti organizacija, paraginusi naująją vyriausybę imtis veiksmų.
Didžiosios Britanijos vėliava
Didžiosios Britanijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nors užimtumas didėjo, dirbančiųjų skurdas taip pat išaugo, nes dažnai nepakanka atlyginimo, darbo valandų ar abiejų veiksnių,“ – pareiškė fondas „Joseph Rowntree Foundation“ (JRF).

JRF „tautos būklės“ ataskaita apie skurdą Jungtinėje Karalystėje (JK) taip pat atskleidė, kad per pastaruosius penkerius metus išaugo vaikų ir pensininkų skurdas.

Jungtinėje Karalystėje iš viso 14 mln. žmonių gyvena skurde, pareiškė fondas.

JRF pridūrė, kad vienas asmuo ar šeima laikomi gyvenantys skurdo sąlygomis, jei jų pajamos yra mažesnės nei 60 proc. tokio paties tipo šeimos vidutinio uždarbio po būsto išlaidų, tokių kaip būsto nuoma.

Premjero Boriso Johnsono konservatorių partija įtikinamai laimėjo visuotinius rinkimus gruodį, kurie padėjo atverti duris „Brexitui“.

„Naujoji vyriausybė turi neeilinę galimybę padaryti istorinę pažangą ir suteikti žmonėms ir bendruomenėms galimybę iš tikrųjų pakilti“, – teigė JRF.

Fondo vykdomoji direktorė Claire Ainsley pridūrė: „Kaip tauta, mes jau padarėme pažangą anksčiau, o dabar galime ir turime tai padaryti iš naujo su šia nauja vyriausybe ir nauja susitarimu po „Brexito“.“

Premjero Boriso Johnsono konservatorių partija įtikinamai laimėjo visuotinius rinkimus gruodį, kurie padėjo atverti duris „Brexitui“.

Tuo tarpu naujausi oficialūs duomenys parodė, kad Didžiojoje Britanijoje nedarbo lygis siekia 3,8 proc. ir tai yra žemiausias lygis nuo 1975 metų.

Užimtumo lygis irgi yra rekordinis – 76,3 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius