Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: Kinijos ekonomikos augimas 2022-aisiais greičiausiai tesiekė 2,7 proc.

2022 metais Kinijos ekonomikos augimas greičiausiai buvo vienas silpniausių per keturis dešimtmečius, mano analitikai, varžomas COVID-19 pandemijos padarinių bei per nekilnojamojo turto sektorių nuvilnijusios krizės.
Kinijos vėliava
Kinijos vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kinija Ekonomika

Dešimt naujienų agentūros AFP kalbintų ekspertų prognozavo, kad Kinijos bendrasis vidaus produktas (BVP) pernai ūgtelėjo vidutiniškai 2,7 procento.

Tai būtų staigus nuosmukis palyginti 2021-aisiais, kai Kinijos ekonomika augo daugiau nei 8 procentais.

Tai taip pat gali būti lėčiausias Kinijos tempas nuo 1,6 proc. susitraukimo 1976 metais – Mao Zedongo mirties metų – ir neįskaitant 2020-ųjų, kuomet intensyviai plito koronavirusas.

Pekinas buvo išsikėlęs maždaug 5,5 proc. augimo tikslą 2022 metais, tačiau jį pasiekti sutrukdė nulinio COVID politika, stabdžiusi gamybos veiklą ir vartojimą.

Griežti karantinai, apribojimai ir privalomi masiniai testavimai lėmė staigius gamyklų ir įmonių uždarymus didžiuosiuose centruose, pavyzdžiui, Džengdžou, kuriame yra didžiausia pasaulyje „iPhone“ gamykla, o padarinius pajuto visos tiekimo grandinės.

Pekinas gruodžio pradžioje netikėtai sušvelnino pandeminius apribojimus, trukusius trejus metus, kuomet buvo įgyvendinamos vienos griežčiausių COVID-19 plitimo stabdymo priemonių pasaulyje.

Vyriausybė turėtų paskelbti BVP rodiklius antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius