Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: Londonas dėl „Brexito“ neteks 7 500 finansių darbo vietų

Finansų bendrovės dėl „Brexito“ neteks daugiau nei 7 500 darbo vietų, kurios perkeltos į kitas Europos šalis už JK ribų, parodė ketvirtadienį paskelbti tyrimo rezultatai.
Jungtinė karalystė
Jungtinė karalystė / 123RF.com nuotr.

Artėjant į pabaigą Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES laikotarpiui, persikėlimo tempas sulėtėjo, iš dalies dėl su koronavirusu susijusių ribojančiųjų priemonių, parodė finansinių paslaugų grupės „Ernst & Young“ tyrimas.

Tyrimas taip pat parodė, kad daugiausia darbo vietų buvo perkelta į Dubliną ir Liuksemburgą.

Bendrovė taip pat apskaičiavo, kad gali būti perkelta turto už 1,2 trln. svarų (1,3 trln. eurų).

„Daugelis finansinių paslaugų įmonių iki metų pradžios įgyvendino didžiąją dalį savo perkėlimo planų, o pirmąjį 2020 metų pusmetį stebėjome labai mažai judėjimo“, – pažymėjo Omaras Ali, „Ernst & Young“finansinių paslaugų Jungtinėje Karalystėje valdantysis partneris.

„Tačiau artėdami prie pereinamojo laikotarpio pabaigos, matome, kad kai kurios įmonės įgyvendina paskutinius „Brexito“ planų etapus, įskaitant perkėlimus“, – pridūrė O.Ali.

„Perkėlimas vyksta nepaisant pandemijos ir dėl to kilusių judėjimo apribojimų, kurie akivaizdžiai apsunkina žmonių perkėlimą“, – pridūrė jis.

Pasak O.Ali, bendrovės „dairosi naujų standartų, kurie palaikys JK pramonę po pradinio „Brexito“ etapo, užtikrinant, kad ji ir toliau išliks pirmaujančiu pasauliniu finansų centru“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius