-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: Maždaug pusė patarimų investuoti teikiami netinkamai

Investuoti sugalvoję gyventojai turėtų būti atsargūs - užuot banke ar kitoje finansų įstaigoje gavę objektyvią informaciją apie investicinius produktus, jie gana dažnai susiduria su pardavėjų pastangomis bet kokia kaina įpiršti produktą, parodė tyrimas.
Pinigai
Pinigai / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Dienraštis „Verslo žinios“ rašo, kad Vertybinių popierių komisija (VPK), bendradarbiaudama su Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla, šių metų kovo-rugsėjo mėnesiais 6-iose finansų įstaigose atliko „slapto pirkėjo“ tyrimą.

Buvo siekiama išsiaiškinti, ar Lietuvos finansų tarpininkai tinkamai informuoja klientus neprofesionalus apie investicines paslaugas.

Paaiškėjo, kad iš 67-ių šių paslaugų teikimo vietų beveik pusėje (32-ose) buvo suteiktos rekomendacijos įsigyti investicinį produktą neišsiaiškinus kliento investavimo patirties, tikslų ir rizikos lygio. Tinkamai informacija apie investicinius produktus buvo suteikta 35-iose vietose.

„Pagrindinė problema yra ta, kad finansų tarpininkų konsultantai skuba siūlyti investicines priemones neišsiaiškinę kliento žinių, patirties bei investavimo tikslų. Tokia rekomendacija panašėja į receptinio vaisto skyrimą nediagnozavus ligos“, – teigė VPK pirmininkas Vilius Šapoka.

Taip pat nustatyta, kad finansų tarpininkai neprofesionaliems investuotojams neretai neteikė arba teikė neišsamią informaciją apie siūlomų investicinių paslaugų ir finansinių priemonių esmę bei joms būdingą riziką.

Tyrimas vykdytas bankuose SEB, „Swedbank“, „DnB Nord“, „Finasta“, Šiaulių banke, taip pat finansų maklerio įmonėje „Orion Securities“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius