-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkininkai ir perdirbėjai nesutaria dėl naujų taisyklių

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojus naujoms pieno pirkimo taisyklėms, ūkininkai ir perdirbėjai nesutaria, kas turi valdyti fondą, formuojamą atskaičius nuobaudas už nekokybišką pieną.
Pieno gamintojų protesto akcija.
Pieno gamintojų protesto akcija. / Arūno Švelnos/BFL nuotr.
Temos: 1 Ūkininkas

Pagal naujas taisykles, jei ūkininkas tiekia nekokybišką pieną, kaina už blogą produkciją žemdirbiui bus mažinama. Gamintojai reikalauja, kad atsiradusį kainos skirtumą tarp vidutinės ir sumažintos kainos gamyklos pervestų į specialų fondą, skirtą pieno kokybei gerinti, rašo „Verslo žinios“.

„Norime, kad pinigai, kurie nuskaitomi už blogesnės kokybės pieną, neliktų perdirbėjams, bet patektų į specialų fondą, iš kurio lėšos būtų skiriamos pieno kokybei gerinti“, – savo poziciją aiškino kooperatyvo „Pieno gėlė“ valdybos pirmininkas, Pieno gamintojų asociacijos tarybos pirmininkas Andrejus Stančikas.

Ji nuogąstauja, kad jei pinigai liktų įmonių sąskaitose, tai galėtų būti priežastis dirbtinai mažinti supirkimo kainas.

Ūkininkas skaičiuoja, kad ankstesniais metais nuoskaitos sudarydavo apie 5 mln. litų per metus, o įsigaliojus naujoms taisyklėms suma išaugs iki 7–8 mln. litų.
Perdirbėjai nesutinka ir už gerą, ir už nekokybišką pieną mokėti tiek pat, nes gamyba tampa nuostolinga.

„Pirkdami pieną, tarkime, užterštą somatinėmis ląstelėmis, iš jo galime pagaminti mažiau produktų ir, jei už nekokybišką pieną reikės mokėti kaip už gerą, nesvarbu, ar dalis tų lėšų atiteks ūkininkams, o kita dalis – fondui, patirsime nuostolių“, – dėstė „Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius