Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkio bankas įdiegė galimybę susimokėti kortele savitarnos terminaluose

Ūkio bankas įžengė į naują bankinių paslaugų rinką, pradėjęs aptarnauti mokėjimo korteles savitarnos terminaluose. Iki šiol didžiojoje dalyje savitarnos įrenginių, veikiančių Lietuvoje, susimokėti banko kortele nebuvo galimybės, mokėjimus klientai galėjo atlikti tik grynaisiais pinigais.
Ūkio bankas
Ūkio bankas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Bankas Ūkio bankas

Ūkio bankas pirmasis Lietuvoje sertifikavo mokėjimo kortelių aptarnavimui reikalingą terminalą, integruojamą į savitarnos įrenginius. Tai suteikė galimybę jau ir Lietuvos gyventojams naudotis modernesniu mokėjimo būdu.

Pirmosios paslaugos jau pradėtos teikti „Lietuvos pašto“ mokomatuose – čia Ūkio bankas, pasitelkęs UAB First Data Lietuva specialistus, įdiegė integruotą sprendimą, kuris leidžia už komunalines, ryšio ir kitas paslaugas susimokėti ne tik grynaisiais pinigais, bet ir banko kortele.

„Lietuvoje, skirtingai nei kitose Europos šalyse, iki šiol savitarnos įrenginiuose nebuvo galima už automobilių parkavimą, bilietus, įvairius mokesčius ar paslaugas mokėti banko kortele – visuomet privalėdavome su savimi turėti grynųjų pinigų. Mūsų mokėjimo kortelių skaitytuvus, integruojamus į savitarnos įrenginius, sertifikavo tarptautinės organizacijos „MasterCard Worldwide“ bei „Visa International“. Lietuvos rinkai pateikėme integruotą lustinių mokėjimo kortelių aptarnavimo sprendimą, kuris leis patikimai ir saugiai mokėti banko kortelėmis įvairiuose savitarnos aparatuose. Mūsų sprendimas leidžia šia naujove naudotis visiems, turintiems MasterCard ir VISA sistemos korteles, išleistas tiek Lietuvos, tiek užsienio bankų “, – sakė Ūkio banko mokėjimo kortelių departamento direktorė Jūratė Kajackienė.

Ji pabrėžė, kad Lietuvos rinka gana seniai laukia galimybės mokėti banko kortelėmis savitarnos terminaluose nes vis daugiau paslaugų gyventojams pradedama teikti pasitelkiant savitarnos įrenginius – mokesčiams už komunalines, telekomunikacijų, interneto, kabelinės TV, draudimo ir kitas paslaugas sumokėti, išankstinio mokėjimo telefono kortelėms papildyti, parkavimo mokesčių surinkimui, bilietų į pramoginius renginius pardavimui ir t.t.

Ūkio bankas, įdiegęs pirmuosius mokėjimo kortelių skaitytuvus „Lietuvos pašto“ mokomatuose, teigia pastebįs augantį šios paslaugos naudojimą. Šiuo metu Ūkio bankas tariasi ir su kitais paslaugų teikėjais dėl mokėjimo terminalų įdiegimo savitarnos įrenginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius