Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkio banke pražuvo Lietuvos savivaldybių milijonai

Ūkio banke valstybės įmonės ir savivaldybės laikė apie 150 mln. Lt. Daugiau nei pusė – 80 mln. Lt – nedrausti indėliai.
Ūkio bankas
Ūkio bankas / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Didžiausias viešojo sektoriaus indėlis siekė apie 17 mln. Lt. Kokia tai įstaiga, organizacija, ar savivaldybė, Ūkio banko laikinasis administratorius Adomas Audickas neįvardija.

Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas

Kokių savivaldybių pinigai pražuvo Ūkio banke, žino ir Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas. Jo teigimu, informacija kol kas yra nevieša, todėl konkrečiai įvardinti įklimpusių savivaldybių jis nesutiko.

„Tai yra kol kas valstybės paslapčių sferoje. Sukels nepatogumų, be abejo. Yra, kas turi po 17 mln. Lt indėlį, yra ir savivaldybių, kai kurios net iki 5 mln. Lt turi. Taip kad nepatogumų didelių savivaldybėms bus“, – 15min.lt sakė B.Bradauskas.

Gali būti, kad mažoms savivaldybėms reikės skolinti lėšų.

„Jeigu nedidelė savivaldybė ir turėjo kelis milijonus, tai negalime palikti be atlyginimų žmones, reikės skolintis“, - sakė B.Bradauskas.

Debatų akimirka
Debatų akimirka

Komiteto narys konservatorius Jurgis Razma stebėjosi, iš kur savivaldybės apskritai turi tiek laisvų lėšų. Ūkio banke indėlius turėjo 21 valstybės institucija ar savivaldybė.

„Nebus taip paprasta toms savivaldybėms. Kelių milijonų suma tai yra jautrus klausimas. Turbūt kad jos turės skolintis. Nemanau, kad Vyriausybė gelbės. Turbūt jau pačios jos turės suktis, nes dauguma elgėsi išmintingai  ir vienam banke nelaikė didelių sumų. Man keista, kad savivaldybėse yra tokios laisvos, kelių milijonų sumos“, - 15min.lt sakė J.Razma.

Primename, kad Ūkio bankas yra skaidomas į vadinamuosius gerąjį ir blogąjį bankus. Blogajame lieka visi nedrausti indėliai. Tuo metu į Šiaulių banką perkeliama apie 1,9 mlrd. Lt turto ir 2,7 mlrd. Lt indėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius