-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ūkio ministras Rimantas Žylius: Izraelis Lietuvai atvers naujas eksporto rinkas

Lietuvos ir Izraelio verslo forume dalyvaujantis Ūkio ministras Rimantas Žylius teigė, kad Izraelis Lietuvai nėra konkurentas – esą abi šalys gali padėti viena kitai.
Ūkio ministras Rimantas Žylius
Ūkio ministras Rimantas Žylius / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Jie eksportuoja į tokias rinkas, kur mes dabar neeksportuojam“, – žurnalistams teigė R.Žylius. – Lietuva galėtų pasinaudoti Izraeliu ne tik kaip eksporto šalimi, bet ir parduoti per Izraelį prekes į kitas šalis.“

Jau netrukus Izraelyje darbą pradės Lietuvos komercijos atašė. R.Žyliaus teigimu, tai padės Lietuvos verslininkams lengviau pradėti bendradarbiauti su Izraeliu: „Tai padės grynai komercinių santykių užmezgimui – ką daryti Izraelyje, kokias prekes eksportuoti, verslui bus labai lengva rasti partnerius.“

„Mūsų šalys turi kooperuotis ir veikti kartu – mes nesame konkurentai“, – pridūrė Ūkio ministras.

Apie konkrečius bendrus projektus dar nekalbama, visgi  Izraelio pramonės, prekybos ir darbo ministras Shalomas Simhonas išskyrė kelias prioritetines sritis.

„Tai gali būti gamtos mokslai, biotechnologijos, vandens technologijos, aplinkos sauga, atsinaujinančios energetikos. Gali būti ir daugiau“, – teigė ministras.

Tomo Urbelionio/BFL nuotr./Izraelio pramonės, prekybos ir darbo ministras J.E.Shalomas Simhonas
Tomo Urbelionio/BFL nuotr./Izraelio pramonės, prekybos ir darbo ministras Shalomas Simhonas

„Mes norime, kad abiejų šalių vyriausybės sudarytų tokią bendrą infrastruktūrą, kad verslo žmonėms būtų palanku ir patogu vystyti bendrus projektus Lietuvoje, Izraelyje ir kitur pasaulyje“, – pridūrė Sh.Simhonas.

Lietuvoje lankosi verslo misija iš Izraelio – 12 Izraelio įmonių ir 2 asocijuotų struktūrų atstovai, Izraelio pramonės, prekybos ir darbo ministras ir kiti oficialūs asmenys.

Verslo galimybėmis Lietuvoje labiausiai domisi Izraelio informacinių technologijų verslo atstovai. Verslo misijoje dalyvauja Tekstilės, maisto pramonės sektorių, irigacinių (drėkinimo) sistemų,  gynybos kompanijų, finansų bendrovių,  žemės ūkio  įrangos gamintojų atstovai iš Izraelio ir šiose srityse veikiančių Lietuvos įmonių atstovai. Galimais užsakymais iš Izraelio taip pat domisi Lietuvos metalo apdirbimo kompanijos ir  plastiko gamintojai.

Izraelio ir Lietuvos pusės patvirtino turinčios didelių ambicijų didinti prekybos apimtis tarp šalių. Nors Izraelis yra 42-asis Lietuvos eksporto partneris ir 48-asis importo partneris, statistika rodo, kad pastaruoju metu prekybos apimtys augo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius