-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ukragro NPK“ akcijas „Linas Agro Group“ per dvejus metus padidino apie 7 kartus

Žemės ūkio bendrovės „Linas Agro Group“ 90,5 mln. litų vertės sandoris Ukrainoje – parduodama 58,04 proc. šioje šalyje valdomos trąšų gamybos ir prekybos įmonės „Ukragro NPK“ akcijų tarptautiniam chemijos koncernui „Ostchem“ – sulaukė analitikų pagyrų ir nepraslydo pro investuotojų ausis, jie kone 5 proc. kilstelėjo įmonės akcijų kainą.
Sąstingis akcijų biržose
Sąstingis akcijų biržose / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Linas Agro Group“ už akcijas gautas lėšas naudos plėtrai Baltijos šalyse ir Lenkijoje, antradienį informuoja „Verslo žinios“.

Finansų analitikai sako, kad „Linas Agro Group“ sandoris – neabejotinai, vienas sėkmingiausių sandorių Lietuvos kapitalo rinkos istorijoje. „Mes skaičiavome, kad visa “Ukragro NPK„ verta apie 100 mln. litų, o dabar už 58 proc. bus gauta daugiau nei 90 mln. litų. Įsigyto akcijų paketo vertę “Linas Agro Group„ beveik per dvejus metus sugebėjo padidinti apie 7 kartus ir taip įrodė, kad yra ne tik gera žemės ūkio produktų prekybininkė, tačiau ir sugeba įgyvendinti sėkmingus sandorius už Lietuvos ribų“, – komentuoja banko „Finasta“ finansų analitikas Tadas Povilauskas.

„Linas Agro Group“ 50 proc. „Ukragro NPK“ akcijų 2010 metais iš Lietuvos bendrovės „Arvi ir ko“ įsigijo už 12,75 mln. litų.

T.Povilauskas skaičiuoja, kad iš sandorio vienai akcijai tenkanti suma sudaro 0,165 euro. Tai maždaug trečdalis to, kiek kainuoja akcijos biržoje. „Manau, dabar galime laukti naujų „Linas Agro Group“ įsigijimų žemės ūkio sektoriuje, galbūt trąšų prekybos versle“, – teigia T.Povilauskas.

Pasak „Linas Agro Group“ generalinio direktoriaus Dariaus Zubo, tolesnė „Ukragro NPK“ plėtra be didelių investicijų būtų buvusi neįmanoma. Esą norint pasididinti turimą Ukrainos trąšų rinkos dalį, reikia didinti gamybos mastą, tam tikslui reikėtų investuoti šimtus milijonų litų į didelio pajėgumo gamyklos statybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius