-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina pateikė PPO ieškinį prieš Rusiją dėl tranzito apribojimų

Ukraina pateikė Pasaulio prekybos organizacijai (PPO) reikalavimą suformuoti Ginčų sprendimo tarybą dėl Rusijos taikomų apribojimų Ukrainos krovinių tranzitui į trečiąsias šalis – Kazachstaną ir Kirgiziją, pranešė Ukrainos ekonomikos ministerija.
Rusija priimta į PPO
Rusija priimta į PPO / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Ukraina

Jame pažymima, jog dėl šių „neteisėtų veiksmų“ Ukrainos prekių eksportas į Vidurio Azijos valstybes 2016 metais sumažėjo 38,3 proc., o Ukrainos nuostoliai dėl to viršijo 400 mln. JAV dolerių.

Pernai rugsėjį Ukraina pateikė PPO paraišką konsultacijoms su Rusija dėl šios problemos sprendimo – žengė pirmąjį žingsnį pagal PPO ginčų sprendimų reglamentą, tačiau šalims per nustatytą 60 dienų laikotarpį taikiai susitarti nepavyko.

Rusijos prezidento Vladimiro Putinu nurodymu, ukrainietiškos prekės geležinkeliais ir automobilių keliais per Rusijos ir Ukrainos sieną į Kazachstaną nepraleidžiamos nuo 2016-ųjų sausio, o į Kirgiziją – nuo praėjusių metų vidurio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius