-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina sustabdė užterštos rusiškos naftos tranzitą į Europą

Ukrainos magistralinių naftotiekių operatorė „Ukrtransnafta“ pranešė pasekusi Baltarusijos pavyzdžiu ir sustabdžiusi užterštos rusiškos naftos tranzitą į Europą vamzdynu Mozyris-Brodai.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

„Toks sprendimas priimtas vadovaujantis susitarimu dėl naftos transportavimo per Ukrainos teritoriją paslaugų teikimo. Jis leidžia atsisakyti priimti kokybės rodiklių neatitinkančią naftą iš Rusijos. Tokiais atvejus visus nuostolius dengia įsipareigojimų nevykdžiusi šalis“, – teigiama „Ukrtransnafta“ pranešime.

Jame pažymima, kad toks sprendimas buvo neišvengiamas, nes Slovakija ir Vengrija oficialiai pranešė atsisakančios priimti nekokybišką rusišką naftą, o sandėliavimas Broduose įrengtoje saugykloje gali pakenkti jos įrangai.

Baltarusija, kuri dėl šios priežasties buvo priversta smarkiai mažinti savo perdirbimo įmonių pajėgumus, nuo balandžio 25-osios sustabdė užterštos rusiškos naftos tranzitą į Lenkiją, kuri ją atsisakė priimti, tačiau skelbė, jog ši nafta ir toliau pumpuojama Ukrainos, Slovakijos ir Vengrijos kryptimis.

Rusijos energetikos ministerija penktadienį ryte išplatino pranešimą, kuriuo informuojama apie įvykusį jos, naftotiekių valdytojos „Transneft“, geležinkelių operatorės RŽD ir naftos koncernų atstovų pasitarimą dichloretanu užterštos naftos, kuri eksportuojama „Družba“ vamzdynu, problemai spręsti.

„Penktadienį Minske numatytas keturių šalių – Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Ukrainos – atstovų pasitarimas, siekiant išvengti konfliktų sprendžiant šią „force majeure“ situaciją“, – pažymima Rusijos energetikos ministerijos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius